USMF ”Nicolae Testemițanu” - campioană la volei

Publicat: 10.02.2015

DSC_4477Pe durata a 5 zile, Complexul Sportiv Universitar din str. 31 august 1989 al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”  a găzduit turneul de volei, în cadrul Universiadei – 2015, rezervat echipelor de angajați ai instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova.

 

Meciul final s-a desfășurat în ultima zi de concurs, unde s-au întâlnit formațiile fruntașe din grupe – USMF „Nicolae Testemițanu” și Universitatea de Stat din Moldova. Iniţial, partida părea că se va disputa la cote înalte, pentru că ambele echipe au depășit în grupe toate concurentele și au tradiții frumoase în sport. Profesorii noștri au demonstrat superioritatea netă la toate compartimentele, iar lipsa unei rezistențe ferme din partea adversarilor a diminuat spectaculozitatea meciului.

 

USMF ”Nicolae Testemițanu” a pornit în forță din primele minute ale jocului, conducând partida  până la fluierul de final. E de notat că acest ansamblu bine închegat s-a impus prin prestație, practicând un volei dinamic, acțiunile combinative fiind sporite de atacanții Dorin Tănase, jucător exponențial în echipă, Corneliu Munteanu, Oleg Solomon, în unele cazuri de Iurie Țarălungă, loviturile cărora treceau fără probleme blocajul și linia de apărare a partenerilor de întrecere. Primul set s-a terminat cu un scor detașat 25-12, fapt ce a încurajat jucătorii și a determinat poziționarea evidentă în clasament a echipei Universității noastre. Aproximativ după același scenariu au decurs următoarele seturi, care s-au încheiat cu 25-17 și respectiv 25-13. Astfel, purtând o victorie clară de 3-0, profesorii-medici au obținut primul loc binemeritat și titlul de campioni ai Universiadei–2015 la volei.

 

Culorile USMF „Nicolae Testemițanu” au fost apărate de Dorin Tănase – căpitan, Corneliu Munteanu, Oleg Solomon, Vitalie Lescov, Vitalie Fistican, Iurie Țarălungă, Ghenadie Bezu, Eduard Pleșca, Vladimir Iacub.

La finalul partidei, Boris Boguș, șef catedră Educație fizică, USM, a declarat că “valoarea sportivă a echipei USMF „Nicolae Testemițanu” nu poate fi pusă la îndoială. Aș veni cu gândul că profesorul are dreptul moral să ceară de la student, dacă el însuși este exemplu de măiestrie și atitudine față de ceea ce face, precum au demonstrat-o, în cel mai elocvent mod, cei de la medicină”, a menționat Boris Boguş.

 

Veaceslav Prozorov, arbitru principal al turneului, arbitru de categorie internațională: ”USMF, pe drept, este considerată cea mai puternică, titlul l -a fost cucerit după merit. Totodată, țin să aducem mulțumiri rectoratului și pentru găzduire, ne-a pus la dispoziție o sală foarte bună, situată în centrul orașului. Voleibaliștii și suporterii au beneficiat de condiții excelente”.

 

Locul III i-a revenit formației Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, care în meciul hotărâtor a învins ușor Universitatea de Stat din Tiraspol cu 2-0, iar pe treapta a cincea a clasamentului s-a situat Universitatea Tehnică a Moldovei, câștigând cu 2-1 Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne.

 

Din motive necunoscute, trei echipe - UASM, ASEM şi UPS “Ion Creangă, altădată campioane la această probă, nu s-au prezentat în ultima zi de concurs.

 

 

 

USMF ”Nicolae Testemițanu” - campioană la volei

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii