Ziua Recunoștinței sărbătorită la USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 29.11.2017

DSC_6575Un grup de mediciniști din anul I au sărbătorit, în data de 27 noiembrie curent, Ziua Recunoștinței - sărbătoarea tradițională a americanilor. Tinerii au amenajat o sală de studii cu baloane colorate și simbolurile care marchează încheierea sezonului de strângere a recoltelor, creând o atmosferă caldă de sărbătoare.

În cadrul seratei, mediciniștii au vorbit despre istoricul acestei sărbători, au organizat jocuri interactive, au interpretat cântece americane, iar la final fiecare participant a venit cu un mesaj de recunoștință pentru anul în curs. Petrecerea a inclus și un meniu tradițional, specific acestei sărbători - plăcinte cu mere și bostan, cheesecake, diverse prăjituri și ceai. La americani în această zi se pregătește curcan, porumb, dovleac, cartofi dulci și sos de merișor.

Evenimentul a fost organizat cu susținerea cadrelor științifico-didactice de la Catedra de limbi moderne, care au participat activ la jocurile organizate de studenți.

DSC_6586Nicoleta Voroșanu, studentă în anul I la Facultatea de Stomatologie, gr. S1702, consideră că schimbul de tradiții între diverse popoare este un motiv de îmbogățire culturală. 

Cu mult timp înainte de prima masă de Ziua Recunoştinţei, popoarele amerindiene, europenii şi alte civilizaţii din lumea întreagă au celebrat adeseori încheierea sezonului de strângere a recoltelor prin festinuri, prin care le mulţumeau zeilor lor că i-au ajutat să supravieţuiască încă un an.

În anul 1863, preşedintele american Abraham Lincoln a declarat Ziua Recoltei drept sărbătoare naţională, iar în 1941, preşedintele Franklin Roosevelt a stabilit data actuală a acestei sărbători - cea de-a patra zi de joi din luna noiembrie. În fiecare an, cel puţin doi curcani norocoşi reuşesc să evite să ajungă pe masa americanilor graţie unei amnistii prezidenţiale - o tradiţie mai veche din Washington.

[nggallery id=643]

 

 

Ziua Recunoștinței sărbătorită la USMF „Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii