stomatologie

Facultatea de Stomatologie celebrează 60 de ani de activitate

Publicat: 24.05.2019
06 - 
9:00
Sala Senatului, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt, 165)
Intrare liberă

stomatologieLa 6 iunie curent, Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova marchează 60 de ani de activitate. În acest context, în perioada 6-8 iunie 2019,  va fi organizată o conferință științifică aniversară cu genericul „Facultatea de Stomatologie la 60 de ani de la fondare”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 9:00, în Sala Senatului (Blocul didactic central, bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt, 165)

Conferința va fi inaugurată de rectorul Ion Ababii și profesorul Sergiu Ciobanu, decanul Facultății de Stomatologie, care vor veni cu un cuvânt de salut. Ulterior, membrii Facultății de Stomatologie împreună cu invitați din mai multe țări - România, Florida (SUA), Israel, Grecia, China, vor aborda subiecte privind calitatea și performanță educațională în medicina dentară, colaborările universitare stomatologice transfrontaliere, managementul tratamentului ortodontic interdisciplinar la adolescent și adult, metodele alternative în tratamentul leziunilor carioase cavitare, malpraxisul în stomatologie, albirea dentară și alte aspecte ale stomatologiei moderne.

În aceeași zi, la ora 16:00, va avea loc ceremonia de celebrare a celei de-a 60-a aniversări a Facultății de Stomatologie, ce se va desfășura la Palatul Republicii din capitală (str. Maria Cibotari, 16).

Prezenți la eveniment vor fi și Silvia Radu, Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, academicianul Ion Tighineanu, președinte al Academiei de Științe a Moldovei, profesorul Marius Raica, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, decanii facultăților de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, România.

În zilele de 7 și 8 iunie, conferința științifică va continua cu o sesiune de comunicări și workshopuri, care, de asemenea, vor elucida teme actuale și probleme importante din domeniul stomatologiei.

Mai multe detalii vedeţi în Program.

Adăugaţi la calendar 2019-06-06 06:00:00 2019-06-06 06:00:00 Facultatea de Stomatologie celebrează 60 de ani de activitate Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
conferinţă
aniversare
Facultatea de Stomatologie
conferință aniversară
Stomatologie
USMF
stomatologi
comunicări orale
workshop

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii