„Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective”-2025: conferință științifică internațională
- vizualizări: 37
În contextul Zilei internaționale a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei, consemnată la 11 februarie, la Chișinău (Republica Moldova), Iași (România) și Lviv (Ucraina) va avea loc conferința științifică internațională cu genericul „Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective”.
Evenimentul se va desfășura în zilele de 11 și 12 februarie 2025, în format mixt, în contextul desfășurării Conferinței științifice internaționale „Patrimoniul cultural de ieri – implicații în dezvoltarea societății de mâine”.
La conferință sunt invitate să participe femei din diferite domenii de cercetare, inovare și tehnologie (științe sociale, economice, umanistice și arte; științe agricole, biologie, mediu; științe medicale; științe exacte și inginerești). Lucrările conferinței științifice se vor desfășura în 14 secțiuni și paneluri de discuții.
Secțiunea 14. Științele sănătății și cercetare biomedicală /Health Sciences and Biomedical Research, persoana responsabilă: Alina Ferdohleb, USMF „Nicolae Testemițanu”, e-mail: alina.ferdohleb@usmf.md
Participanții la conferință vor transmite comunicări însoțite de rezumate, conform următoarelor cerințe:
-
Nume, prenume, titlul științific, afiliere
-
ORCID
-
Adresa de e-mail
-
Titlul (în limba română și engleză)
-
Rezumatul 1500-2000 de caractere cu spații (în limba română sau engleză)
* La solicitare, poate fi indicat proiectul științific, programul de cercetare etc.
Termenul limită de prezentare a materialelor: 1 februarie 2025.
Evenimentul este organizat de Academia de Științe a Moldovei, Centrul Mitropolitan de Cercetări Științifice TABOR (Iași), Institutul de Etnologie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei (Lvov), Institutul European pentru Cercetări Multidisciplinare (Buzău), Universitatea Liberă din Berlin (Germania), în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” (Iași); Institutul Național de Cercetare în Medicină și Sănătate al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea Tehnică a Moldovei și alți parteneri.
Manifestarea științifică face parte din planurile de activitate ale Comisiei de specialitate „Patrimoniul cultural în context european” și ale Comisiei de experți „Istoria științei”, formate la Academia de Științe a Moldovei (https://asm.md/comisii-de-specialitate).
Persoana de contact: Liliana Condraticova, președintele Comitetului organizatoric, secretar științific general al AȘM, patrimoniuldeieri@gmail.com, condraticova.asm@gmail.com
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii