Inaugurarea Aulei „Vasile Iachim” în Blocul didactic nr. 6

Publicat: 16.01.2023
12:00
Blocul didactic nr. 6, etajul 1, str. Nicolae Testemițanu, 26/2, or. Chișinău
intrare liberă

 

Departamentul Medicină Preventivă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează evenimentul de inaugurare a Aulei „Vasile Iachim” în incinta Blocului didactic nr. 6. 

Evenimentul va avea loc în data de 16 ianuarie 2023, la ora 12:00, în Blocul didactic nr. 6, etajul 1 (str. Nicolae Testemițanu, 26/2, or. Chișinău).      

La eveniment vor participa circa 50 de participanți: profesori, studenți, medici rezidenți și specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vasile Iachim s-a născut în anul 1937, a absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chișinău (astăzi Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”). Ulterior – Vasile Iachim devine doctor în științe medicale, conferențiar universitar, fondator al cursului de Igienă a muncii, decan al Facultății de Igienă și Sanitarie; șef al Secției de aspirantură și ordinatură clinică, fondatorul și șef al Catedrei de igienă și sanitarie; director al Institutului de Cercetări Științifice în Igienă și Epidemiologie; director adjunct al Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Medicinei Preventive și Clinice; șef al Laboratorului de igienă și fiziologie a muncii și al Laboratorului de medicină a muncii în cadrul Centrului Național Științifico-Practic de Igienă și Epidemiologie.

Activitatea științifică a conferențiarului Iachim a cuprins cercetări științifice privind igiena și fiziologia muncii în diverse ramuri ale economiei naționale, toxicologiei pesticidelor, cercetări referitor la condițiile de muncă și starea de sănătate a lucrătorilor medicali din diferite domenii. A fost autor a peste 130 de publicații științifice.

Conferențiarul universitar Vasile Iachim a decedat la 27 noiembrie 2017.

Adăugaţi la calendar 2023-01-16 10:00:00 2023-01-16 10:00:00 Inaugurarea Aulei „Vasile Iachim” în Blocul didactic nr. 6 Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
comemorare
aulă
Vasile Iachim
Aula „Vasile Iachim”
Departamentul Medicină Preventivă

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii