Scrierea propunerilor de grant câștigătoare: un curs captivant după modelul clasei inversate
- vizualizări: 60
Ați întâmpinat dificultăți la scrierea unor cereri de granturi de succes? Nu sunteți sigur de unde să începeți? La ce finanțator să apelați? Cum să vă structurați mai bine propunerea de cercetare?
Acest curs este pentru Dumneavoastră! După cum au solicitat participanții la seria de webinare Research4Life PRC 2022, cursul „Scrierea propunerilor de grant câștigătoare: un curs captivant după modelul clasei inversate” oferă o imersiune mai profundă în procesul de scriere a propunerilor de granturi de succes.
Pe parcursul a 6 săptămâni (4 octombrie - 17 noiembrie 2023), acest curs gratuit va fi disponibil studenților-doctoranzi, medicilor rezidenți, cercetătorilor aflați la începutul carierei și cercetătorilor cu experiență care doresc să-și actualizeze abilitățile de redactare a cererilor de granturi.
Acest curs captivant bazat pe modelul clasei inversate, care urmează să fie ținut de Alsayed Mashasheet, doctor în științe, va oferi un mediu de învățare divers în care participanții vor prelua inițiativa de instruire folosind o varietate de conținuturi, de exemplu, videoclipuri, sarcini scrise și chestionare, precum și forumuri de discuții și ateliere on-line cu colegii participanți și instructorii. Se prevede ca participanții să dedice cursului de la 2 până la 3 ore pe săptămână.
Pentru a vă înregistra, trebuie să aveți sediul într-o țară eligibilă pentru Research4Life. Republica Moldova este țară eligibilă!
Înregistrați-vă până la 1 octombrie 2023, ora 23:59, ora Africii Centrale, la: https://www.surveymonkey.com/r/R4LPRCSC2
Consultați tabelul de mai jos pentru rezumatul conținutului cursului și rezultatele așteptate. Vă rugăm să adresați întrebări la training@research4life.org.
Rezultate așteptate ale instruirii |
– Aflați care sunt strategiile cheie pentru elaborarea unui plan de cercetare – Cum se formează o echipă de cercetare calificată – Aflați care sunt etapele cererii de grant: selectarea cererii/apelului pentru propuneri de grant și adaptarea propunerilor; contextul, obiectivele și metodologia cercetării; managementul bugetului și al proiectului; gestionarea depunerii propunerilor; și interacțiunea cu finanțatorii – Vor fi discutate elementele cheie pentru succes și greșelile frecvente pentru fiecare etapă – Exerciții practice pentru fiecare subiect de curs – Mediu de instruire interactiv, inclusiv forumuri de discuții și ateliere de discuții deschise – Strategii privind depășirea barierei lingvistice pentru vorbitorii non-nativi de engleză |
|
Durată |
04 octombrie - 17 noiembrie 2023 |
|
Rezumatul conținutului |
– 31 de subiecte oferite sub formă de videoclipuri scurte structurate în 5 module, câte un modul pe săptămână: * Modulul 1 – Selectarea cererii/apelului pentru propuneri și a finanțatorului * Modulul 2 – Analiza cererii/apelului pentru propuneri și a finanțatorului care au fost selectați * Modulul 3 – Redactarea contextului general și a secțiunii tehnice * Modulul 4 – Prezentarea orarului, gestionării și impactului * Modulul 5 – Etapa postscriere – Fiecare videoclip va fi completat de sarcini practice, surse de referință suplimentare și un test, pentru a ajuta participanții să învețe subiectul. – Câte un forum de discuții la fiecare modul, pentru a încuraja discuțiile și sprijinul între participanți – Fiecare modul se va încheia cu un atelier de discuții online condus de un instructor, pentru a oferi feedback participanților cu privire la subiectele abordate în forumul de discuții și în exerciții și pentru a aborda orice întrebări suplimentare din partea participanților |
|
Eveniment suplimentar |
– Un grup de experți își va împărtăși perspectivele și istoriile personale privind cererile de granturi în cadrul unui webinar deschis – Se va desfășura în săptămâna de 12 noiembrie 2023 |
|
Instructor principal |
Alsayed Mashasheet, doctor în științe. |
Consultant instruire, CABI |
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii