Vaccinurile anti-COVID-19 și situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2
- vizualizări: 313
Vaccinurile anti-COVID-19 și situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2 este subiectul unei prelegeri publice, organizate on-line de Academia de Științe a Moldovei, în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
Evenimentul va avea loc în data de 20 august 2020, ora 14:00, la Academia de Științe a Moldovei (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) și va putea fi urmărit, accesând link-ul: https://idsi.md/tv
Programul evenimentului include următoarele prezentări: „Vaccinurile anti-COVID-19: realizări și probleme. Situația epidemiologică în Republica Moldova”, ținută de către profesorul universitar Constantin Spînu și de către Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, și „Abordări convenționale și experimentale în tratamentul formelor severe și critice de COVID-19” - Adrian Belîi, profesor universitar la Catedra de anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg” a USMF „Nicolae Testemițanu”, șeful Departamentului Terapie Intensivă la Institutul de Medicină Urgentă.
În cadrul sesiunii va fi abordată, în premieră, situația privind elaborarea vaccinurilor contra virusului SARS-CoV-2 în diferite țări și perspectivele implementării acestora în corespundere cu protocoalele internaționale, racordate la exigențele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Totodată, va fi redată evoluția morbidității prin COVID-19 în Republica Moldova. De asemenea, vor fi puse în discuție metodele de tratament utilizate în cazul pacienților infectați cu COVID-19 - atât cele convenționale, cât și alternative precum: plasma convalescentă, tocilizumabul, ozonul etc.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii