Workshop privind actualitățile în diagnosticul şi tratamentul bolilor ficatului

Publicat: 31.01.2020
14:00
Sala de conferințe nr. 205, Blocul didactic central, etajul II (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165)
Intrare liberă

Disciplina de gastroenterologie din cadrul Departamentului Medicină Internă a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” va desfășura, în data de 7 februarie curent, un workshop cu genericul „Noutăţi în diagnosticul şi tratamentul bolilor ficatului”. Acțiunea este organizată în contextul colaborării bilaterale cu Facultatea de Medicină a Universităţii din Leipzig, Germania. 

Evenimentul va avea loc în Sala de conferințe nr. 205, Blocul didactic central,  etajul II (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165), între orele 14:00-19:00.

La workshop vor fi prezentate comunicări privind tratamentul antiviral al hepatitei B, rezultatele tratamentului antiviral al hepatitei cronice cu VHC, managementul bolnavilor cu hepatită D, abordarea bolnavului cu ciroză hepatică în contextul transplantului hepatic şi a metodelor acestuia aplicate în Republica Moldova.

Invitați speciali la atelier sunt specialişti notorii în gastroenterologie şi hepatologie de la Universitatea din Leipzig: profesorul Thomas Berg și Florian van Bömmel. La manifestare vor participa circa 100 de medici gastroenterologi, internişti și infecţionişti.

În aceeași zi, profesorii germani vor avea o întâlnire cu rectorul USMF „Nicolae Testemiţanu” și vor participa la o ședință de lucru cu echipa proiectului pentru a discuta despre schimbul ştiinţific şi de a planifica acțiunile ulterioare.

De asemenea, delegația va vizita Laboratorul de inginerie tisulară şi culturi celulare şi Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. 

Mai multe detalii vedeți în Program.

Adăugaţi la calendar 2020-02-07 12:00:00 2020-02-07 12:00:00 Workshop privind actualitățile în diagnosticul şi tratamentul bolilor ficatului Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
usmf
workshop
diagnostic
tratament
managementul bolnavilor cu hepatită
transplantul hepatic
gastroenterologi
internişti
infecţionişti
Laboratorul de inginerie tisulară şi culturi celulare
Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală
disciplina de gastroenterologie
departamentul medicină internă

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii