rezindețiat

428 de medici și farmaciști rezidenți au fost înmatriculați în anul I de studii la USMF „Nicolae Testemițanu”, în anul 2023

Publicat: 27.11.2023

decanCei 428 de medici și farmaciști rezidenți care au promovat concursul de admitere la studii postuniversitare de rezidențiat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova au fost convocați la tradiționala adunare generală, pentru a li se elibera extrasul din Ordinul cu privire la înmatricularea în anul universitar 2023-2024, conform specialității pe loc și post. Întrunirea s-a desfășurat în data de 24 noiembrie curent.

Decanul Facultății de Rezidențiat, profesorul Liviu Grib, și prodecanii Snejana Vetrilă, Rodica Catrinici și Lilian Globa au informat tinerii despre specificul studiilor de rezidențiat, accentuând importanța acestora în devenirea lor ca medici specialiști, cât și pentru instituțiile medico-sanitare publice și pacienții care îi așteaptă pentru a îmbunătăți asistența medicală și farmaceutică în țara noastră. Un aspect important al studiilor de rezidențiat este și implicarea tinerilor medici în activitatea științifică.

„Ca în fiecare an, procesul de admitere s-a desfășurat în conformitate cu ultima metodologie aprobată, o admitere transparentă, voi înșiși vă știți valoarea, media și puteți să faceți ratingul. Sperăm că fiecare dintre voi ați obținut ceea ce v-ați dorit și ați ales specialitatea cea mai aproape de suflet. Să fie într-un ceas bun, să deveniți acei medici profesioniști de care are nevoie sistemul medical din țară. Oficial ați schimbat statutul de absolvent al studiilor integrate pe cel de medic sau farmacist rezident”, a subliniat decanul. 

Prodecana Snejana Vetrilă a punctat principalele prevederi ale Regulamentului privind organizarea și realizarea studiilor de rezidențiat și a îndemnat tinerii specialiști să-l citească cu atenție și să revină la acesta pe toată perioada studiilor, pentru a cunoaște atât drepturile, cât și obligațiile medicului/farmacistului rezident.

La rândul ei, prodecana Rodica Catrinici a felicitat tinerii colegi care au decis să-și continue studiile de rezidențiat în Republica Moldova, apreciind spiritul de patriotism și curajul acestora.

În acest an, conform Programului de repartizare, cei mai mulți dintre candidați au obținut un loc sau post la specialitatea Anestezie și terapie intensivă – 34, Medicină de familie – 32, Radiologie și imagistică medicală –  21, Medicină internă – 19. De asemenea, la specialitățile de profil stomatologic au fost admiși 60 de tineri, iar la cele farmaceutice – 14.

 Aducem sincere felicitări tinerilor specialiști, dorindu-le sănătate și mari succese în activitatea profesională!

rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
rezindețiat
usmf
universitate
Facultatea de Rezidențiat
medici rezidenţi

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii