Au fost desemnați mentorii programului de tutoriat pentru studenții Facultății de Medicină nr. 1 din anul I
- vizualizări: 651
Studenții din anii IV și V de la Facultatea de Medicină nr. 1 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, care participă în cadrul programului de tutoriat pentru mediciniștii din anul I, s-au întrunit la prima ședință, în data de 15 noiembrie 2022.
Corina Iliadi-Tulbure, prodecan al facultății – responsabilă pentru anul IV, a felicitat și le-a mulțumit noilor mentori pentru deschidere și implicare, evidențiind faptul că „activitatea de tutoriat vă va îmbogăți experiența de viitor și vă vor crea abilități suplimentare pentru dezvoltare”.
Ulterior, Mihaela Monacu, studentă în anul VI, tutore conducător pentru al treilea an consecutiv, a făcut o prezentare viitorilor mentori, prin care le-a evidențiat misiunea, conceptul de tutoriat, avantajele și obligațiile activității, dar a venit și cu sfaturi și tehnici eficiente pe care să le aplice. „Dragi colegi, obiectivul nostru principal, în calitate de mentori, este sprijinirea și consilierea studenților din anul I pentru a facilita integrarea lor în învățământul universitar. Cu siguranță, comunicarea cu oamenii nu reprezintă una dintre cele mai ușoare activități, dar astfel obținem experiență necesară utilă profesiei pe care am ales-o – cea de medic”, a declarat medicinista.
La rândul său, Victor Șchiopu, prodecan al facultății – responsabil pentru anul I, a încurajat tutorii să-și realizeze misiunea cu prudență, empatie, tact, subliniind faptul că „activitatea de mentorat în care v-ați angajat este reciproc avantajoasă. Dumneavoastră îi ajutați pe bobocei să se integreze mai rapid în familia Alma Mater, să depășească obstacolele de orice natură cu care se confruntă în calitate de studenți, ei, la rândul lor, vă oferă multă experiență de comunicare și vă dezvoltă abilități de leadership, time management, flexibilitate și spirit de echipă”.
Dan Axînti, student în anul V, a menționat că a aplicat la programul de tutoriat pentru că vrea să-și ajute colegii mai mici: „Pe parcursul acestor ani de studii am avut atât urcușuri, cât și coborâșuri, am făcut multe cucuie, metaforic vorbind, dar întotdeauna soluția am găsit-o la studenții mai mari, care mereu au fost receptivi și generoși să-mi ofere sfaturi”.
În anul de studii 2022-2023, în activitatea de tutoriat la Facultatea de Medicină nr. 1 vor fi antrenați 39 de studenți din anii IV și V.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii