AUF lansează un apel la proiecte internaționale COVID-19
- vizualizări: 353
Ca parte a planului său special de acțiune COVID-19, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) lansează un apel internațional pentru proiecte de susținere a inițiativelor studenților, a inginerilor studenți și a cercetătorilor tineri, legate de pandemie. Este eligibilă orice inițiativă cu impact tehnologic, economic sau social ce poate fi evaluată pe termen foarte scurt.
Apelul dispune de un fond excepțional de 500 de mii de euro, care va fi distribuit atât pentru proiecte cu finanțare mai mică de 10 mii de euro, cât și pentru proiecte de până la 50 de mii de euro. Apelul este deschis până în data de 3 mai 2020.
Ca răspuns la pandemia COVID-19, răspândită în întreaga lume, AUF, fidelă valorilor sale de solidaritate și împărtășire/comunicare, a implementat un plan vast de acțiune pentru reprezentanțele sale membre și pentru partenerii săi. Printre acțiunile planificate (Axa IV - Acțiunea 10), AUF lansează un apel internațional excepțional pentru proiecte cu un proces accelerat și simplificat de depunere, evaluare și selecție.
Acest apel este destinat susținerii numeroaselor inițiative ce vizează pandemia COVID-19, care apar într-un spațiu universitar foarte receptiv, ingenios și responsabil, și care se bazează pe rețele de colaborare, în special, de studenți, de profesori și de cercetători.
Obiectivul apelului este de a spori contribuția universităților membre AUF la dezvoltarea soluțiilor cu impact tehnologic sau social imediat, pentru a ajuta sistemele de sănătate și popoarele să facă față dificultăților cauzate de pandemia COVID-19.
În cadrul apelului sunt eligibile orice inițiative cu impact tehnologic, economic sau social, care poate fi evaluată pe termen foarte scurt. Poate fi un dispozitiv de ajutor sau suport gen un produs fabricat. De exemplu: producerea de materiale esențiale pentru îngrijirea, protecția sau prevenirea riscurilor pentru sănătate (măști, mănuși, dezinfectanți, respiratoare, tampoane etc.); acțiuni de sănătate publică; dezvoltarea aplicațiilor; dezvoltarea instrumentelor de sprijin pentru decizii; comunicarea și sensibilizarea populației cu privire la prevenirea riscurilor pentru sănătate; ajutor pentru persoane vulnerabile sau izolate; prevenirea impactului psihologic sau socio-economic al crizei de sănătate; combaterea violenței împotriva femeilor și copiilor aflați în detenție.
Proiectele ce urmează să fie depuse sunt împărțite în două categorii: Proiecte din categoria A, care ar avea impact tehnologic, economic sau social cu efect imediat și vor fi delimitate în:
-
A1 - proiecte propuse pentru mai puțin de 10.000 de euro;
-
A2 - între 10.000 de euro și 20.000 de euro.
Proiectele din categoria B sunt cele excepționale cu impact major sau deosebit de inovator, cu o dimensiune interregională sau internațională și care vor fi finanțate cu până la 50 de mii de euro fiecare.
Pentru a accesa apelul integral pentru proiecte vedeți: versiunea în limba franceză și versiunea în limba engleză.
Pentru a expedia proiectul, doritorii urmează să se înregistreze, în prealabil, în mod gratuit: https://formulaires.auf.org
Orice solicitare/întrebare poate fi expediată/adresată până marți, 28 aprilie, ora 12:00 (ora Parisului) la adresa: appel-covid19@auf.org.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii