Concursul de desene „Medicul – prin ochii unui copil”

Concursul de desene „Medicul – prin ochii unui copil”

Publicat: 08.04.2022

concurs de deseneEşti elev şi percepi lumea în culori? Consideri că oamenii în halate albe au rolul unor salvatori sau, dimpotrivă, îți induc anumite frici? Sau poate visezi să devii în viitor medic, farmacist sau asistent medical? Participă la cea de-a doua ediție a concursului de desene „Medicul – prin ochii unui copil!”

Îmbină cromatica imaginilor cu fantezia ta debordantă într-un desen, o pictură sau un colaj, în care vei reda momente memorabile poate ca rezultat al unei vizite la doctor sau al unei șederi într-un spital sau, pur și simplu, dă frâu liber imaginației tale.

În perioada 7 aprilie – 7 iunie 2022, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează concursul de desene „Medicul – prin ochii unui copil”, ediția a II-a, destinat elevilor claselor I-XII din instituţiile de învăţământ primar și secundar din ţară.

Scopul concursului este de a promova profesiile de medic, farmacist sau asistent medical, stimulând și valorificând creativitatea și talentul copiilor.

Concursul va fi organizat pentru trei categorii de vârstă, fiecare a câte trei locuri premiante:

În acest sens, te îndemnăm să realizezi un desen într-o manieră individuală şi originală, pe un suport de hârtie sau pânză, format A4 sau A3. Ai liberă alegere ce tehnică să aplici: creion, cariocă, acuarelă, guaşă etc. În dreapta foii, în partea de jos, indică: titlul creaţiei, datele personale ale participantului (prenume și nume, liceul/şcoala şi clasa). Pe verso, notează datele de contact: numărul de telefon sau adresa de e-mail.

Pentru a participa la concurs, expediază lucrarea ta până în data de 7 iunie prin intermediul oficiului poștal, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165, Chișinău, MD-2004, cu mențiunea: Concursul de desene „Medicul – prin ochii unui copil”.

Lucrările pot fi prezentate și personal, copiii fiind însoțiți de un adult, la sediul USMF „Nicolae Testemițanu”, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), etajul I, biroul 117.

Desenele vor fi apreciate de un juriu, iar cele nouă premii vor fi oferite câștigătorilor în ajun de Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului, desfășurată tradițional în cea de-a treia zi de sâmbătă a lunii iunie. Toți participanții la concurs vor fi menționați cu certificate, iar premianții vor fi apreciați cu diplome, cărți și produse marca USMF „Nicolae Testemițanu”.

Toate lucrările elevilor vor fi expuse în cadrul unei expoziții tematice, care va fi vernisată cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, în Blocul didactic central al USMF „Nicolae Testemițanu”, ce se va încheia odată cu finalizarea procesului de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu” (septembrie 2022).

Totodată, va fi creată și o galerie on-line a lucrărilor, care va fi plasată atât pe site-ul Universității (https://usmf.md), cât și pe paginile de Facebook și Instagram ale instituției (https://www.facebook.com/usmf.md/). Cele mai originale și ingenioase desene vor fi selectate pentru diverse proiecte ca material ilustrativ: bannere, felicitări cu prilejul zilelor profesionale, zilelor mondiale de promovare a sănătății și combaterea maladiilor ș.a. În toate cazurile, va fi respectat dreptul de autor, indicând numele și prenumele autorului și instituția de învățământ. 

Mai multe detalii găsești în Regulamentul concursului.

Pentru informaţii suplimentare apelează: 022 205 235.


Bannerul este inspirat din desenul „Medicul - protectorul sănătății”, realizat de Cristina Botezatu de la Școala de Arte Plastice „Nicolae Moisei" din orașul Telenești, câștigătoarea Premiului special al rectorului USMF „Nicolae Testemițanu" la concursul „Medicul - prin ochii unui copil”, ediția 2019.

Concursul de desene „Medicul – prin ochii unui copil”
usmf
concurs
Concurs de desene
Medicul – prin ochii unui copil
medic
elevi
învățământ primar
învățământ secundar
Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului
expoziţie
regulament

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii