Gala Mediciniștilor Laureați 2019
- vizualizări: 1045
Încă un an plin de evenimente memorabile și realizări frumoase intră în istorie. Studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” cu cea mai bună reușită academică și activitate extracurriculară prodigioasă au fost premiați în cadrul Galei Mediciniștilor Laureați 2019, ediția a VIII-a, desfășurată în data de 21 decembrie.
În deschiderea evenimentului, rectorul Universității Emil Ceban a accentuat că anul 2019 a fost unul semnificativ, crucial, cu realizări deosebite pentru instituția noastră, printre care: dezvoltarea bazei tehnico-materiale, acreditarea programelor de studii la nivel național și internațional, obținerea acreditării instituționale conform standardelor Federației Mondiale pentru Educație Medicală, recertificarea Sistemului de Management al Calității, ș.a. „Suntem o echipă, o instituție cu tradiții și valori înalte, iar acest lucru este demonstrat astăzi de cei mai buni studenți și medici-rezidenți, fapt care se datorează echipei Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină (ASRM)”, a remarcat rectorul.
Potrivit profesorului Emil Ceban, în anul viitor vor fi conturate perspectivele ce țin de continuitate în dezvoltarea instituțională în plan educațional și științific, pentru a atinge cele mai înalte standarde de calitate în aceste domenii.
„Ne dorim o deschidere spre cercetarea modernă, proiecte științifice pentru poziționarea Universității cât mai sus în clasamentele internaționale ale instituțiilor de învățământ superior, îmbunătățirea curriculumurilor universitare, susținerea studenților, a celor care vor constitui, ca și până acum, o voce puternică în organele de conducere ale instituției - promotori ai universității moderne de viitor”, a adăugat rectorul. Printre dezideratele pentru anul 2020 au mai fost enunțate crearea Spitalului Universitar și a unui Centru de Cercetare de Excelență ș.a., fiind subliniat faptul că „avem planuri mari ce pot fi realizate doar în comun cu corpul profesoral-didactic și cu tinerii - cei mai buni din țară și din lume, viitori medici practicieni și personal științific calificat al sistemului autohton de sănătate”.
Mediciniștii au concurat la categoriile – Studii, Știință, Abilități organizatorice, Sport, Cultură şi Voluntariat.
Astfel, la categoria Studii, au fost desemnați următorii laureați: Ivan Negară, Facultatea de Medicină nr. 1; Doina Băbălău, Sănătate publică; Cătălina Dascaliuc, Facultatea de Stomatologie; Silvia Gratii, Facultatea de Farmacie; Raed Bwirat, Facultatea de Medicină nr. 2.
La categoria Știință: Eugeniu Valic, Facultatea de Medicină nr. 1; Valentin Butnari, Facultatea de Medicină nr. 1; Dumitru Ciolac, student-doctorand; Olesea Catărău, medic-rezident, studentă-doctorand, Chirurgie plastică; Muhamad Romman, Facultatea de Medicină nr. 2.
La categoria Abilități organizatorice: Cristian Negru, Facultatea de Farmacie; Olga Clipii, Facultatea de Medicină nr. 1; Constantin Tataru, Facultatea de Medicină nr. 1; Dmitria Nichiforeac, Facultatea de Medicină nr. 1; Arina Pogostin, Facultatea de Medicină nr. 2.
La categoria Cultură: Cristina Colesnic, Facultatea de Medicină nr. 1; Mihaela Țurcanu, Facultatea de Medicină nr. 1; reprezentanții selecționatei TVC - Constantin Tataru, Victor Maximciuc, Artemie Pelevaniuc, Daniel Munteanu, Alexandru Mîțu, Tudor Gulica, Valentin Butnari, Madalina Valache, Facultatea de Medicină nr. 1; Alexandru Barbieru, Dionisie Pleșca, Facultatea de Stomatologie, și Sayid Shahir Shajahan, Facultatea de Medicină nr. 2; Daniela Machidon, Facultatea de Medicină nr. 1.
La categoria Sport: Reprezentanții selecționatei de volei - Adina Pleșca, Maria Ghimciuc, Sofia Gavrușenco, Maria-Magdalena Pojoga, Adriana Șindirinschii, Eugenia Muzica, Daniela Zaharco, Diana Zaharco, Facultatea de Medicină nr. 1; Inga Ceagli și Tatiana Badarău, Facultatea de Stomatologie; Doina Victor - Facultatea de Medicină nr. 1; Cornel Andrieș - Facultatea de Stomatologie; Akshay Khandran - Facultatea de Medicină nr. 2.
La categoria Voluntariat: Dorin Paiul, Facultatea de Medicină nr. 1; Vlad Filimon, Facultatea de Medicină nr. 1; Mihaela Iurescu, Facultatea de Stomatologie; Octavian Sova, Facultatea de Medicină nr. 1; Petru Dodita, Facultatea de Medicină nr. 1; Ana-Maria Belov, Facultatea de Medicină nr. 1.
De asemenea, la Gală au fost desemnați câștigătorii concursului tradițional „Cel mai frumos cămin în haine de sărbătoare”, învingători devenind locatarii Căminului nr. 6, care au fost cei mai originali în amenajarea casei lor comune. Pe locul II s-au clasat locatarii căminelor nr. 11 și nr. 13, iar locul III a revenit locatarilor căminelor nr. 1, nr. 3 și nr. 10.
În încheierea ceremoniei, cu prilejul aniversării a 20-a de la fondarea Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova , președintele Gheorghe Buruiană a decernat diplome de excelență fondatorului - actualul rector al Universității Emil Ceban și președinților anteriori ai organizației mediciniștilor - conferențiarilor universitari Sergiu Berliba și Marcel Abraș. Diplomele au fost acordate în semn de gratitudine și apreciere a meritelor deosebite în fondarea, promovarea și consolidarea ASRM, și suportul acordat pe parcursul celor două decenii de activitate.
La festivitate au participat prorectori, decani, prodecani, șefi de catedre, cadre științifico-didactice, studenți, doctoranzi, medici-rezidenți și alți invitați.
Cete de colindători și urători, dar și tineri talentați la muzică și dans au întregit atmosfera festivă, care a culminat cu evoluția formației universitare „Bioton”, relansată în acest an.
Mai multe poze vedeți aici: https://www.facebook.com/pg/usmf.md/photos/?tab=album&album_id=2808908345828234
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii