La USMF „Nicolae Testemițanu” a demarat procesul de susținere a examenului de absolvire în regim on-line

Publicat: 15.05.2020

 

teze licentaÎn premieră, în acest an, reieșind din actuala situație epidemiologică, examenul de absolvire la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se desfășoară, exclusiv, prin susținerea tezei de licență în regim on-line. 

Potrivit rectorului Universității  Emil Ceban, la examenul de absolvire sunt admiși studenții care au realizat integral planul de învățământ și au acumulat numărul de credite stabilit pentru 12 semestre – 360 de credite sau pentru 10 semestre – 300 de credite, dar și cei care au primit calificativul „admis” la susținerea prealabilă a tezei de licență în cadrul departamentului sau a catedrei unde a fost realizată. 

„Decizia de a finaliza studiile superioare integrate doar prin susținerea unei singure probe, și anume a tezei de licență, a fost aprobată de Senatul universitar, în data de 23 aprilie curent, reieșind din situația epidemiologică actuală”, a punctat rectorul.

Procesul de susținere a tezelor de licență a demarat la 11 mai și se va încheia în data de 29 mai, în conformitate cu orarele aprobate pentru fiecare program de studii: Medicină, Medicina preventivă – 11-29 mai; Stomatologie – 18-27 mai și Farmacie – 19-29 mai.

În calitate de conducător științific și membru al Comisiei de evaluare, profesorul Emil Ceban, care a asistat, în data de 12 mai, la susținerea on-line a tezelor de licență ale studenților, realizate în cadrul Catedrei de urologie și nefrologie chirurgicală, specialitatea Medicină, a declarat că debutul a fost unul reușit și le-a urat tuturor studenților absolvenți succese remarcabile, iar colegilor - să se bucure de rezultatele ucenicilor

teze licentaTotodată, rectorul împreună cu prorectorul pentru activitate didactică, profesorul universitar Olga Cernețchi, șefa Departamentului Didactic și Management Academic și conferențiarul universitar Silvia Stratulat, în data de 14 mai, au monitorizat două sesiuni de susținere on-line a tezelor de licență, care s-au desfășurat la Catedra de chirurgie nr. 1 „Nicolae Anestiadi” (șef catedră - profesorul universitar Gheorghe Rojnoveanu), și la Catedra de histologie, citologie și embriologie (șef catedră - conferențiarul universitar Lilian Șaptefrați). 

Până astăzi, și-au susținut tezele de licență 74 de studenți: la programul Medicină – 58, iar la Medicină preventivă – 16.

În context, rectorul a venit cu un mesaj pentru studenții absolvenți: „Cu toate că ceremoniile de depunere a jurământului au fost anulate, Vă dorim să susțineți cu brio examenul de absolvire pentru a ne bucura împreună de performanțele voastre/obținute și a vă continua studiile postuniversitare prin rezidențiat”. 

Referitor la modalitatea de susținere a examenelor de promovare pentru studenții din anii I-V, acest subiect urmează să fie discutat la ședința Senatului universitar, care va avea loc în data de 28 mai. Catedrele își desfășoară activitatea didactică de la distanță, în conformitate cu Planul de învățământ aprobat, iar Calendarul academic se va încheia la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie.

Menționăm că în acest an la USMF „Nicolae Testemițanu” își vor finaliza studiile superioare integrate 917 absolvenți, dintre care 584 – studenți autohtoni și 333 - cetățeni ai altor state, la specialitățile: Medicină - 636, Medicină preventivă – 33, Stomatologie – 164 și Farmacie – 84.

teza de licenta
teza de licenta
teza de licenta
teza de licenta
teza de licenta
teza de licenta
USMF
Examen de absolvire on-line
teze de licență
rector Emil Ceban
program de studii
medicină preventivă
Stomatologie
farmacie
medicină

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii