Medalii

Medalii și diplome din partea AȘM pentru cercetătorii USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 20.04.2021

 

Emil CebanMai mulți cercetători științifici și cadre științifico-didactice ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost apreciați de Academia de Științe a Moldovei (AȘM) pentru aportul considerabil și contribuție la dezvoltarea științelor medicale și farmaceutice din țara noastră. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului științific al USMF „Nicolae Testemițanu”, în data de 15 aprilie 2021.

Rectorul Emil Ceban, care a participat la eveniment on-line, a salutat gestul onorabil al AȘM și a nominalizat fiecare persoană menționată cu medalie sau diplomă.

„Aceste distincții sunt dovada înaltei considerații a comunității academice pentru contribuții valoroase la dezvoltarea învățământului superior medical și farmaceutic, științei și practicii medicale, remarcându-se aportul substanțial în procesul de pregătire profesională a medicilor și farmaciștilor din Republica Moldova”,  a subliniat profesorul Ceban.  

O parte dintre aceste mențiuni au fost anunțate la ședința solemnă a Senatului, organizată de Zilele Universității, în octombrie 2020, de Ziua Internaţională a Științei pentru Pace şi Dezvoltare și de Ziua Internațională a Femeilor cu activități în domeniul științei, dar din cauza restricțiilor nu a fost posibilă transmiterea acestora într-un format festiv.

diploma USMFAstfel, cu prilejul celei de-a 75-a aniversări, AȘM a acordat Diploma „Meritul Academic” Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova pentru contribuție semnificativă la dezvoltarea cercetării ştiinţifice, rezultate importante în domeniul medicinei, precum și pentru pregătirea cadrelor de înaltă calificare. Cu această ocazie, au fost conferite: Medalia AȘM „Meritul Științific”, clasa I – academicianului Stanislav Groppa; Medalia AȘM „Meritul Științific”, clasa a II-a – academicianei Eva Gudumac; Medalia „Nicolae Milescu Spătarul”– profesorilor universitari: Ghenadie Curocichin, Valeriu Fala, Anatolie Nacu, Vitalie Ojovanu, Svetlana Șciuca, Vladimir Valica și conferențiarului cercetător Mihail Todiraș. Profesorul universitar Olga Tagadiuc a fost apreciată cu diploma „Meritul Academic” a AȘM, iar profesorii universitari Eugeniu Bendelic, Nicolae Bodrug, Victor Botnaru și conferențiarul universitar Lorina Vudu au fost apreciați cu Diploma de Recunoștință. Diplome de Onoare le-au fost acordate profesorilor universitari Natalia Caproș și Svetlana Hadjiu, și conferențiarilor: Jana Chihai, Valeriu David și Artiom Jucov.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Științei pentru Pace şi Dezvoltare, Academia de Științe a Moldovei a decernat: Medalia „Nicolae Milescu Spătarul” profesorilor Emil Ceban, Ina Palii și Valentin Ţurea, și conferențiarului Sergiu Gladun; Diploma de Recunoștință – profesorului Angela Ciuntu; Diploma de Onoare cercetătorului științific superior, Lilia Andronachi și conferențiarilor universitari Corina Cardaniuc și Ala Paduca; Diploma AȘM – conferențiarilor universitari Ruslan Baltaga, Igor Casian, Ianoș Corețchi și asistenților universitari Vitalie Chiosa și Alexandru Gasnaș.

Cu prilejul Zilei internaționale a femeilor cu activități în domeniul științei, au fost conferite: Diploma de Recunoștință  – profesorului universitar Larisa Spinei, iar conferențiarilor universitari Lidia Dolghieru și Argentina Sandrosean – Diploma de Onoare.

Exprimăm sincere felicitări membrilor comunității universitare pentru aprecierile academice! Fie ca aceste distincții și mențiuni să Vă inspire și să Vă încurajeze spre noi realizări remarcabile și proiecte cu impact benefic asupra sănătății oamenilor. 

Foto medalii și diplome.

diplomă usmf
USMF
medalie AȘM
diplomă AȘM
aprecieri
profesor universitar
conferențiar universitar
cercetători ştiinţifici
AȘM

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii