Metodologia cercetării clinice - al III-lea modul de formare
- vizualizări: 71
Studiile privind calitatea vieții în cercetarea clinică sunt discutate în cadrul celui de-al treilea modul de formare interdisciplinară Metodologia cercetării clinice, moderat de Doina Azoicăi, profesor universitar la Universitatea de Medicină „Grigore T. Popa” din Iași (România) și visiting professor al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Invitat special la curs este și profesorul Vladimir Bacârea de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, România.
Profesorul Doina Azoicăi a subliniat că temele abordate corespund rigorilor Rețelei de Epidemiologie Clinică Internațională Francofonă (RECIF) atât prin curriculum, cât şi prin cerinţele faţă de cadrele didactice. „Programul este foarte strict, iar pe parcursul celor trei module, participanții au demonstrat consecvență și receptivitate și au oferit un feedback pozitiv, de care mă bucur. În urma acestor cursuri, beneficiarii vor avea posibilitatea să se specializeze pe o anumită direcție”, a spus expertul român.
Instruirea se desfăşoară în perioada 19-23 noiembrie curent, la USMF „Nicolae Testemițanu”, cu participarea a 17 cadre didactice specializate în metodologia cercetării clinice. Cursul este organizat în cadrul parteneriatului cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cu suportul RECIF.
Aceste module de formare sunt incluse în Rețeaua de Epidemiologie Clinică Internațională Francofonă, din care fac parte mai multe unități, patru fiind din România, Anglia, Elveția, Danemarca şi regiunea francofonă din Africa. Crearea Unității de Epidemiologie Clinică (UEC) reprezintă un element important de colaborare cu toate UEC, în special din România, și va oferi sprijin instituției noastre în direcția formării în domeniul metodologiei cercetării pentru studenți, doctoranzi și rezidenți, precum și consultanță pentru structurarea protocoalelor de studiu în cercetările multidisciplinare. Ca rezultat, va fi posibilă atât obținerea unor granturi naționale și internaționale, cât şi publicarea cercetărilor efectuate în reviste medicale cu factor de impact.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii