Mobilitate la Universitatea de Medicină „George Emil Palade” din Târgu Mureș, România
- vizualizări: 686
Unul dintre aspectele cheie în formarea și dezvoltarea personalului didactic este mobilitatea academică, ce contribuie la internaționalizarea procesului de instruire, acumularea de noi competențe, schimb de experiență și, nu în ultimul rând, dezvoltarea relațiilor de colaborare colegială în domenii ca: instruire universitară și postuniversitară, cercetare, formarea specialiștilor, realizarea proiectelor bilaterale etc. Aceasta este opinia conferențiarului universitar Stela Adauji, șefa Catedrei de farmacie socială „Vasile Procopișin”, doctor în științe farmaceutice, șefa Departamentului Educație Medicală Continuă, care împreună cu Olga Iurco, șefa Departamentului Audit Intern, și Maria Castraveț, specialist principal în Departamentul Resurse Umane, au efectuat o mobilitate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, România.
Potrivit Stelei Adauji, mobilitatea academică a fost axată pe aspectul didactic realizat la Facultatea de Farmacie, educație continuă în medicină și farmacie, aspecte de ordin administrativ privind misiunile de audit și domeniul resurselor umane.
„Am revenit cu impresii pozitive, iar experiența acumulată generează noi idei pentru a fi implementate în activitatea didactică la diverse niveluri de instruire. Menționez despre ospitalitatea și deschiderea colegilor români cu care am realizat activități sub formă de prelegeri, ce au abordat managementul eticii în activitatea farmacistului comunitar, precum și diverse întâlniri de lucru cu echipa administrativă a Facultății de Farmacie, în cadrul cărora s-au discutat planurile de învățământ, posibilitățile de realizare a activităților didactice comune. Totodată, au fost organizate întrevederi și cu reprezentanții altor subdiviziuni, precum Departamentul de formare profesională continuă, Managementul riscurilor, Managementul calității, Serviciul resurse umane. Asemenea activități contribuie esențial la sporirea calității pe toate domeniile realizate în universități și sporesc vizibilitatea acestora”, a subliniat Stela Adauji.
Olga Iurco, șefa Departamentului Audit Intern, susține că mobilitatea academică desfășurată la UMFȘT „George Emil Palade” a fost una utilă atât din punct de vedere al schimbului de experiență profesională, viziuni și oportunități, cât și al dezvoltării personale prin stabilirea legăturilor amicale durabile. „Mobilitățile au un impact pozitiv și prezintă o serie de beneficii pentru dezvoltarea personalului și creșterea calității profesionale a acestuia, dezvoltarea abilităților, a comunicării, precum și schimbarea climatului de activitate”, a menționat Olga Iurco.
La rândul ei, Maria Castraveț, specialist principal la Departamentul Resurse Umane (DRU), a spus că informațiile și experiența acumulată în cadrul acestei mobilități vor fi aplicate în activitatea sa profesională. „A fost o experiență minunată la o instituție impunătoare și frumos dezvoltată”, a conchis delegatul DRU.
Mobilitatea reprezentanților USMF „Nicolae Testemițanu” a fost organizată în cadrul Programului Erasmus+, în perioada 21-25 iunie curent.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii