Dr. Radu Safta

Neurochirurgul Radu Safta a revenit la Alma Mater pentru a-și împărtăși experiența profesională din Germania

Publicat: 02.02.2024

 

Dr. Radu SaftaUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a fost vizitată în zilele de 29 și 30 ianuarie 2024 de către Dr. Radu Safta – neurochirurg la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Werner Forßmann din Eberswalde, doctor în științe medicale, absolvent al USMF „Nicolae Testemițanu”, actualmente – reprezentant al diasporei medicale în Germania. 

Neurochirurgul a avut o întrevedere cu reprezentanții Departamentului Cercetare, la care au fost abordate diverse aspecte de colaborare între Alma Mater și membrii platformei DiaMed. În cadrul discuției, academicianul Stanislav Groppa, prorector pentru activitatea de cercetare, a afirmat că experiența  oferită direct de către medicii din diasporă pe durata acestor sesiuni contribuie la îmbunătățirea calității pregătirii medicale în Republica Moldova și la consolidarea conexiunilor interprofesionale, remarcând că această activitate este un exemplu de schimb de cunoștințe și experiență ce aduce beneficii palpabile pentru evoluția sistemului de sănătate în Republica Moldova.

Radu Safta a susținut un atelier practic cu tema Noi standarde în diagnosticul și tratamentul patologiilor neurochirurgicale pentru medici rezidenți de la specialitatea Neurochirurgie. „Mă bucur să fac parte din proiectul „DiaMed@USMFNicolaeTestemițanu” și să pot împărtăși nu doar aspecte teoretice, ci și experiența personală, inclusiv provocările și reușitele din cariera medicală din Germania. Cu siguranță, inițiativa diamed va genera rezultate fructuoase în viitor”, a punctat Dr. Safta.

În cea de-a doua zi a vizitei la USMF „Nicolae Testemițanu”, medicul neurochirurg a captat audiența cu o prelegere din seria State of the Art Lectures cu tema „Tratamentul fracturilor osteoporotice ale coloanei vertebrale”, în care a prezentat metodele minim invazive de tratament, fapt ce a adăugat o dimensiune practică și inovatoare, evidențiind progresul medical din clinicile germane. Doctorul invitat a îndemnat tinerii să se perfecționeze profesional continuu pentru un viitor mai sigur, relatând experiența personală și cum cariera sa a fost influențată pozitiv de studiile de rezidențiat efectuate în Elveția, India și Turcia.

Medicul Radu Safta a dat curs invitației de a participa la proiectul Implicarea cadrelor medicale înalt calificate din diasporă în dezvoltarea țării de origine („DiaMed@USMFNicolaeTestemițanu”), lansat de universitatea noastră cu suportul proiectului „Fondul de consiliere în politici”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei. 

radu safta
radu safta
radu safta
radu safta
radu safta
radu safta
radu safta
radu safta
radu safta
radu safta
usmf
universitate
DiaMed
DiaMed@USMFNicolaeTestemitanu
neurochirurgie

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii