O nouă promoție de masteri în Sănătate publică
- vizualizări: 1329
Vis împlinit pentru o nouă promoție (2019) de masteri ai Școlii de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, cărora, astăzi, 20 septembrie 2019, le-a fost înmânată diploma de absolvire, fapt ce le confirmă titlul de Master în Sănătate publică.
Manifestarea a fost deschisă de directorul Școlii de Management în Sănătate Publică (ȘMSP), Oleg Lozan, care a accentuat valoarea acestui eveniment pentru sistemul național de sănătate, pentru protagoniști, cât și pentru gazdă.
„Noua promoție de masteri în managementul sănătății publice generează noi așteptări pentru sistemul medical și nu numai. Prin efort comun, aducem plus valoare la tot ce înseamnă știință, inovare, aport, ce asigură un adevărat transfer tehnologic între cercetare și segmentul practic în domeniul sănătății. Prin libertate este calea fericirii și deschiderii, de aceea vă îndemn să fiți curajoși şi deschiși spre noi orizonturi, provocări și realizări”, a subliniat profesorul Oleg Lozan.
Prezent la eveniment, conferențiarul universitar Valeriu Sava, coordonator de Program Sănătate, Biroul de Cooperare al Elveţiei în Republica Moldova, a felicitat proaspeții absolvenți, comparându-i cu o forță care poate deveni vectorul schimbării. „Țara noastră are nevoie de oameni puternici, care să aducă noul în tot ce ține de necesitățile beneficiarului”, a accentuat Valeriu Sava.
Nicolae Furtună, directorul general al Agenției Naționale în Sănătate Publică, prezent la ceremonia festivă, a declarat că temele de cercetare, abordate în sesiunea curentă, sunt actuale și necesare pentru societatea noastră. „Vă doresc ca tot ce ați preluat aici, pe parcursul a doi ani, să utilizaţi în scopul fortificării și consolidării sistemului de sănătate și nu doar”, a spus managerul ANSP.
Profesorul Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă a declarat că cea mai importantă capacitate a unui conducător este viziunea. „Fiți vizionari în orice situație și circumstanțe, deoarece cei care au absolvit o școală de management în sănătate publică au un background mai mare decât cei care nu au reușit”. Directorul a sugerat masteranzilor să pună accent pe calitate și să accepte inovațiile și ideile de redimensionare a sistemului de sănătate publică.
„Obținerea calificării de master în sănătate publică reprezintă mai mult decât se percepe la o primă vedere”, a remarcat Rodica Gramma, conferențiar universitar și sefă de studii la ȘMSP. „În acești doi ani de studii nu v-am acordat grad de expertiză, dar am vrut să vă învățăm să formulaţi corect întrebările, astfel, obținând un răspuns corect. Să vedeți problemele din mai multe perspective și să înțelegeți miezul lor. În această perioadă, am vrut să trezim în Dumneavoastră încrederea că puteți face schimbările spre bine”, a declarat Rodica Gramma.
În numele Grupei absolvente 1701, Ghenadie Șerbul a exprimat gratitudine cadrelor didactice ale ȘMSP pentru contribuție la dezvoltarea unei noi generații de masteri în acest domeniu. „Suntem profund recunoscători pentru sfaturi și pentru oportunitatea de a deveni profesioniști în domeniile de activitate. Am experimentat un alt mod de abordare și învățare, practicând lucrul în echipă și având libertate în explorarea noilor tărâmuri. Cea mai importantă lecție însușită în acești doi ani de studii la ȘMSP a fost că, muncind cu perseverență, poți învinge orice obstacol”, a accentuat tânărul master în managementul sănătății publice.
Colegul său, Alexei Ceban, reprezentantul Grupei absolvente 1702, a afirmat că: „ȘMSP unește oamenii care vor să aducă schimbarea în domeniul de sănătate, într-o lume care se mişcă prea rapid într-o eră informațională. Diploma de master reprezintă angajamentul nostru față de societate și faţă de persoanele care ne-au insuflat încrederea să facem lumea mai frumoasă. Suntem convinși că vom da dovadă de angajament în necesitățile domeniului de sănătate publică”.
Promoția 2019 a lansat 36 de masteri, care au finalizat Programul de studii în Managementul sănătății publice. La eveniment au participat cadrele didactice și științifico-didactice ale Școlii de Management în Sănătate Publică, masteranzii din anii I și II, absolvenți ai ȘMSP și alți invitați.
Exprimăm sincere felicitări proaspeților absolvenți ai ȘMSP pentru rezultatele remarcabile obținute și le dorim sănătate și noi performanțe!
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii