Unitatea de Epidemiologie Clinică a Universității a fost acreditată
- vizualizări: 607
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a înregistrat o nouă performanță la finele anului curent. Unitatea de Epidemiologie Clinică (UEC), creată recent în cadrul Universității, a obţinut statutul de instituţie acreditată internațional. Universitatea a primit Certificatul de confirmare a acreditării din partea Consiliului de administrare a Rețelei de Epidemiologie Clinică Internațională Francofonă (RECIF), eliberat în data de 20 decembrie 2019.
„Ne bucurăm să primim în RECIF prima unitate din Republica Moldova. Acest fapt va fi ca o rampă de lansare spre viitoare colaborări în cadrul rețelei. Vă încurajăm să urmați, cu același dinamism, angajamentul de formare și de cercetare pe care vi l-ați asumat în toți acești ani”, a scris Yves Matillon, președintele Consiliului de administrare al RECIF în scrisoarea de însoțire a Certificatului de acreditare a UEC.
Rectorul Universităţii Emil Ceban a declarat că prin crearea Unității de Epidemiologie Clinică - un proiect vital pentru cadrele didactice și științifice ale instituției noastre, în special pentru tinerii specialiști, se va contribui la amplificarea activității științifice - domeniu pe care administrația USMF „Nicolae Testemițanu” își propune să-l dezvolte la maximum în următorii ani.
„Suntem recunoscători reprezentanților RECIF pentru aportul substanțial în realizarea acestui proiect, iar Certificatul de confirmare a acreditării UEC ne poziționează pe o treaptă superioară atât la nivel național, cât și internațional și ne va oferi o vizibilitate mai mare printre universitățile din întreaga lume. Vom conlucra cu toate universitățile de profil din rețea, în special cu cele din România, pe segmentul cercetării și internaționalizării prin intermediul UEC”, a subliniat rectorul Emil Ceban.
Amintim că, în perioada 4-6 noiembrie 2019, o comisie de experți ai Rețelei de Epidemiologie Clinică Internațională Francofonă s-a aflat la universitatea noastră într-o misiune de evaluare externă a cadrelor didactice și științifico-didactice, care au statut de formatori în acest proiect. Delegații RECIF au întocmit un raport de evaluare, ce a servit ca argument în procesul de luare a deciziei privind acreditarea internațională a UEC din Republica Moldova, urmare a reuniunii Consiliului științific al RECIF.
RECIF (International Francophone Clinical Epidemiology Network) este un grup științific format din specialişti în epidemiologie clinică, biostatistică, economie în sănătate, profesori și cercetători. Entitatea este parteneră cu universități, ministere, ONG-uri și alte rețele internaționale şi are misiunea de a promova predarea și cercetarea aplicată în epidemiologia clinică în statele francofone și cele europene.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii