„Ziua internațională a copilului” - marcată de studenții alolingvi de la USMF „Nicolae Testemițanu”
- vizualizări: 154
Copilăria e mai mult decât o vârstă, e o stare de spirit. Ea nu se măsoară în ani, ci în clipe speciale și trăiri de neuitat. E o binecuvântare divină coborâtă pentru a ne lumina existența.
În fiecare an, Catedra de limba română și terminologie medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează activități extracurriculare, cu diferite tematici. Aceste acțiuni sunt rezultatul participării studenților, pe parcursului anului de studiu, la cercul lingvistic ,,Arta – medicația sufletului”, unde mediciniștii alolingvi își cultivă abilitățile de comunicare în limba româna. În acest sens, în data de 30 mai 2019, tinerii au vizitat copii internați la Institutul Oncologic în secțiile de Oncohematologie și Pediatrie oncologică, iar în ajun de Ziua internațională a copilului, studenții au mers la Casa Copilului ,,Preafericitul Iosif” din municipiul Chișinău, unde au reușit să ridice un curcubeu de lumină și culoare, comunicând cu cei mici în limbajul cântecului, al poveștilor și al jocului. Atât studenții, cât și membrii catedrei au venit cu daruri pentru copii, pentru că aceștia, mai mult ca oricine, au nevoie de ajutor, de protecție și de multă, multă dragoste. Membrii catedrei au decis ca ședințele finale ale acestui cerc lingvistic din anul curent să se desfășoare alături de copiii care suferă de o maladie gravă.
„Copiii sunt un miracol, un crâmpei din inefabilul universului, uniți prin nevoia imensă de uimire. E de datoria noastră de a o satisface și, în același timp, de a le menține, mereu la înălțime, zborul și dorința de a visa”, a declarat Argentina Chiriac, șefa Catedrei de limba română și terminologie medicală a USMF „Nicolae Testemițanu”.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii