A III-a conferință internațională în supravegherea și controlul maladiilor non-transmisibile

Publicat: 10.12.2018
05 - 
09:00
USMF „Nicolae Testemițanu, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165
Intrare liberă

În perioada 5-7 iunie 2019, Catedra de igienă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează A III-a conferință internațională în supravegherea și controlul maladiilor non-transmisibile.

Conferința științifică se va desfășura în Sala Senatului a USMF „Nicolae Testemițanu”, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cu începere de la ora 09:00.

În cadrul forumului vor fi abordate subiecte precum starea de sănătate a populaţiei privind maladiile netransmisibile, cât și prevenirea traumelor și a impactului factorilor de risc pentru sănătatea populației, probleme prioritare ale sănătăţii publice, politici şi activităţi ale statului în scopul ameliorării situaţiei create.

Discuţiile şi propunerile examinate în cadrul conferinţei, dar și experienţa altor ţări vor servi ca bază pentru strategii, dar și pentru implementarea programelor ulterioare în Republica Moldova, cu oferirea posibilităţii de a colabora pe plan  internațional.

La eveniment vor fi prezenți cca 150 de specialiști, inclusiv și oaspeți din USA, România, Danemarca, Ucraina, Ungaria, Armenia, Georgia.

Bolile netransmisibile reprezintă o problemă prioritară a sănătății publice la nivel global, cu care se confruntă statele indiferent de nivelul lor de dezvoltare. Organizația Mondială a Sănătății apreciază ridicarea nivelului  incidenţei bolilor netransmisibile drept stare de epidemie și estimează că acest fapt va duce la decesul a 52 de milioane de persoane, anual, către 2030.

Mai multe detalii vedeţi în Program.

Adăugaţi la calendar 2019-07-05 06:00:00 2019-07-05 06:00:00 A III-a conferință internațională în supravegherea și controlul maladiilor non-transmisibile Description USMF example@mail.com Europe/Chisinau public
Catedra de igienă
maladii
maladii netransmisibile
sănătatea populației
USMF
epidemie
sănătate publică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii