Programul interdisciplinar „Problem Based Learning in Moldova”

Publicat: 19.02.2019
22 - 
09:30
Universitatea Tehnică a Moldovei, blocul 3, str. Studenților 9/7
Intrare liberă
logo Erasmus+

În data de 22 februarie 2019, partenerii Proiectului Introducing Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability (PBLMD) organizează o conferință de presă, între orele 9:30-10:30. Evenimentul se va desfășura la Universitatea Tehnică a Moldovei, blocul 3 (str. Studenților 9/7).

Pe parcursul a două zile (22 și 23 februarie a.c.), începând cu ora 09:00, studenți din anul I de studii și personal științifico-didactic de la șase instituții de învățământ superior din Republica Moldova se vor întruni în cadrul parteneriatului interuniversitar Erasmus+.

În acest scop, fiecare instituție parteneră - Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat  „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul - a selectat câte cinci studenți care vor forma cinci echipe ce vor dezvolta proiecte interuniversitare. De asemenea, fiecare instituție a delegat şi câte două sau trei cadre didactice care vor supraveghea activitatea echipelor de tineri.

În cadrul proiectului, studenții vor lucra în echipe interdisciplinare, vor identifica anumite probleme și vor investiga găsind soluții prin prisma cadrului Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Echipele de studenți și de mentori vor fi instruite de experţi de la Universitatea din oraşul Aalborg, Danemarca, în cadrul a șase sesiuni de lucru.

Acest proiect interuniversitar se va încheia la 12 aprilie 2019, când participații vor prezenta concluziile evaluatorilor și a practicienilor.

Activitatea va avea loc la UTM, blocul 3 (str. Studenților 9/7), et. 1, sălile  PBLMD.

Pentru mai multe detalii, accesaţi Programul.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe www.pblmd.aau.dk șihttps://www.facebook.com/pblmd.erasmusplus/

”usmf”
Erasmus+
Uniunea Europeana
studenţi
problem based learning
proiect

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii