maraton3

1455 de persoane vaccinate la cel de-al 3-lea Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 

Publicat: 19.07.2021

 

maraton3Maratonul de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”, ediția a 3-a, organizat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a contribuit la imunizarea a 1455 de persoane din țara noastră. Acțiunea s-a desfășurat duminică, 18 iulie, la punctul de vaccinare deschis în incinta Centrului Sociocultural Universitar, unde 532 cetățeni au primit rapelul de vaccin AstraZeneca și 923 de persoane – Johnson & Johnson. 

Din cauza numărului mare de cetățeni care s-au prezentat la Maraton până la deschidere, a apărut necesitatea de a mări fluxurile de imunizare până la 8, cu două mai multe decât erau preconizate inițial și de a începe imunizarea mai devreme, la ora 7:30. Liniile de imunizare au fost flexibile, organizatorii adaptand activitatea acestora în funcție de cererea cetățenilor veniți pentru vaccinare.

Medicii de familie și asistenții medicali din cadrul Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, studenții și medicii-rezidenți – membri ai Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină –  care, și de această dată, au făcut voluntariat, oferindu-și suportul, cadrele științifico-didactice de la catedrele clinice și personalul administrativ, care au gestionat acțiunea de vaccinare și au monitorizat tot procesul, au avut un aport considerabil la imunizarea populației.

abras rectorLa finalul acțiunii, prorectorul pentru activitate socială, conferențiarul universitar Marcel Abraș, a declarat că „tinerii sunt o forță motrice ce poate schimba cursul în anumite situații, iar pandemia COVID-19 este una dintre acele situații și fiecare dintre noi am contribuit la stoparea ei. Suntem cu un pas mai aproape de a ieși din această pandemie, dar cel mai important este ca de la 1 septembrie să ne putem întâlni la lecții în sălile de curs”. Prorectorul Abraș a adresat sincere mulțumiri și gratitudine participanților la maraton din partea întregii echipe administrative a Universității.

Maratonul universitar de imunizare „De la student la student” a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
maraton3
usmf
maraton universitar de imunizare
„De la student la student”
Rapel AstraZeneca
Johnson & Johnson
asrm
COVID
COVID-19

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii