campioni  universitari

Echipa USMF „Nicolae Testemiţanu” – triplă campioană la șah

Publicat: 16.03.2023

campioni sahEchipa de șahiști a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” s-a clasat pe locul I la Campionatul Național Universitar la Șah 2023. Competiția s-a disputat între șase instituții de învățământ superior, mediciniștii înregistrând această performanță pentru al treilea an consecutiv.

Campionii universitari la șah sunt: Iurie Noroc și Daniel Glinca, medici rezidenți în anul IV, Ciprian Rudic, student în anul IV la Facultatea de Medicină nr. 1, și Valentina Rotaru, studentă în anul I la Facultatea de Stomatologie. 

„Este cea mai râvnită victorie a USMF „Nicolae Testemițanu” la Campionatul Național de Șah. Reprezentanții Universității au reușit să obțină o victorie categorică în ultimul tur al competiției și să urce pe treapta întâi a podiumului”, a afirmat Iurie Noroc. De asemenea, medicul rezident a menționat că aceasta a fost ultima competiție pentru el și colegul său Daniel Glinca, deoarece în acest an finalizează studiile de rezidențiat. „Ne-am realizat cu cinste misiunea și transmitem cu inima deschisă ștafeta tinerilor mediciniști, pasionați de șah”, a menționat tânărul medic.

În opinia antrenoarei Svetlana Miron, membrii echipei noastre au demonstrat calități intelectuale înalte și măiestrie în jocul de șah, fapt ce le-a permis să obțină cel mai bun rezultat.

Campionatul Național Universitar la Șah s-a desfășurat în incinta Clubului Republican de Șah și Joc de Dame din orașul Chișinău, în perioada 14-16 martie curent.

Felicitări mediciniștilor noștri – promotori fideli ai USMF „Nicolae Testemiţanu”! 

campioni sah
campioni sah
campioni sah
campioni sah
campioni sah
campioni sah
campioni sah
campioni sah
usmf
Campionatul Național Universitar la Șah

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii