E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova: „Am fost alături în vremuri grele, iar aceasta este important – să putem conta unii pe alții”.
- vizualizări: 247
„Vă mulțumesc pentru cooperare, pentru faptul că am știut că avem în Dumneavoastră parteneri și prieteni. În diplomație, oamenii vin și pleacă, dar obiceiurile bune rămân și colegii de la ambasadă vor continua să le transmită mai departe. Relațiile dintre România și Republica Moldova sunt speciale, fundamentate pe legături solide la toate nivelurile și testate în timp. Am fost alături în vremuri grele, iar aceasta este important – să putem conta unii pe alții”. Declarația îi aparține Excelenţei Sale Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, care a efectuat o vizită protocolară de rămas bun la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în data de 22 martie.
Potrivit diplomatului român, USMF „Nicolae Testemiţanu” este o instituție de prestigiu, ce merită tot respectul și aprecierea societății. „Sunt convins că împreună cu echipa pe care o conduceți veți educa tineri, capabili să înțeleagă vremurile și să acționeze pentru sănătatea fizică a oamenilor și cea societală. Urarea mea este să rămâneți la fel de activi, buni prieteni ai României și să avem cu toții grijă de un viitor în pace și sănătate”, a afirmat E.S. Daniel Ioniță în cadrul întrevederii cu rectorul Emil Ceban, prim-prorectorul Olga Cernețchi, prorectorul Marcel Abraș și Evelina Gherghelegiu, șefa Departamentului Relații Externe și Integrare Europeană.
Rectorul i-a mulțumit ambasadorului pentru vizită, exprimând în acest sens un sentiment de onoare, și a menționat că Universitatea, întreaga sa comunitate, susține vectorul european, fiind printre primele instituții care în anii ‘90 a introdus curricula universitară europeană, iar de atunci și până în prezent România a fost cel mare susținător în acest proces. În tot ce este legat de medicină, învățământ universitar, postuniversitar, educație medicală continuă am avut un suport deosebit din partea universităților de medicină din România, în special prin donații de carte și programe de studii în limba română. Studenții și cadrele didactice ale universității noastre au fost primii care au beneficiat de burse de specialitate, mobilitate, doctorat și postdoctorat. Cei mai mulți dintre ei sunt beneficiari ai bursei „Eugen Ionescu” oferită de statul român.
„Relația de colaborare între USMF „Nicolae Testemițanu” și universitățile de profil din România este un foarte frumoasă până în prezent. Suntem membri ai diferitor structuri, organizații societăți medicale, academice, științifice și de fiecare dată ne bucurăm de mare atenție, respect și apreciere din partea colegilor de peste Prut”, a subliniat rectorul.
În numele comunității universitare, profesorul Ceban a transmis mulțumiri statului român pentru ajutorul imens oferit sistemului medical, în ultimii doi ani de pandemie. Acesta a început cu loturile de echipamente și utilaj medical, echipele de medici români care au venit în Republica Moldova pentru a ajuta colegii lor în lupă cu pandemia, vaccinurile împotriva COVID-19, maratoanele de vaccinare realizate după modelul universităților din România etc.
În acest context, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru suportul acordat și promovarea parteneriatului în domeniul medicinei, sănătăţii publice și a învățământului superior medical între universitățile de profil din ambele state, rectorul Emil Ceban i-a oferit Excelenței Sale Domnului Daniel Ioniță Diploma de Onoare a Universității.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii