Ziua Lucrătorului medical

Felicitări cu prilejul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului!

Publicat: 18.06.2021

 

Ziua lucrătorului medical 2021Stimaţi medici și farmacişti , medici-rezidenți și asistenți medicali,

angajaţi ai sistemului național de sănătate și mediciniști,

În numele comunității academice a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, Vă adresez sincere felicitări cu prilejul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului. Sunteți cei care vă consacrați cu dăruire acestor profesii nobile, pe care le aleg doar cei curajoşi și cu suflet mărinimos, care meritați toată aprecierea și recunoştinţa pentru răbdarea nemărginită, omenia, empatia şi spiritul de sacrificiu. 

O zi este prea puţin pentru a demonstra importanţa şi generozitatea acestor profesii, nu întâmplător Organizația Mondială a Sănătății a declarat 2021 – Anul lucrătorilor medicali și al îngrijitorilor – cu scopul de a accentua rolul lor crucial în salvarea vieților și menținerea sănătății populației, în special în această perioadă de criză.

Dragi colegi,

Astăzi este un bun prilej de a vă exprima mulțumiri și profundă gratitudine pentru responsabilitatea și profesionalismul de care dați dovadă în asigurarea unei societăți sănătoase, pentru dedicație și munca asiduă, zâmbetele și încurajările dăruite oamenilor. 

Vă doresc ca devotamentul profesional să vă fie încununat de satisfacţie și împliniri, stimă din partea pacienţilor și susținerea celor apropiați, iar perseverența și abnegația – valori pe care le reprezentați – să fie apreciate la justa valoare și să vă însoţească întotdeauna întru alinarea durerii și suferinţei umane. Să fiţi mereu plini de energie, cutezanţă, răbdare şi tenacitate, să oferiți încredere și siguranță, să emanați bunătate și speranță, iar provocările să le depăşiţi cu fermitate şi optimism.

Fie ca sănătatea și fericirea să vă îmbrățișeze, pacea și liniștea să vă inunde sufletele, dragostea și grija oamenilor dragi să vă încălzească și să vă bucure inimile, iar respectul și recunoștința pacienților să vă fie raze de căldură și lumină.

La mulți ani prosperi!

 

Cu înalte considerații,

Emil Ceban,

rector USMF „Nicolae Testemițanu”,

profesor universitar, dr. hab. șt. med.

ziua lucrătorului medical
usmf
felicitare de ziua lucrătorului medical
rector Emil Ceban
felicitare

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii