laureatii concursului

Laureații concursului de performanță „Impactul activității de cercetare”

Publicat: 25.10.2021

concurs de performanțăCei mai buni cercetători ai Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au fost premiați în cadrul Galei Laureaților – ceremonie ce a încheiat programul manifestărilor aniversare. Laureații concursului de performanță „Impactul activității de cercetare” – cercetători, cadre științifico-didactice și studenți-doctoranzi au fost identificați conform ratingurilor: Indicele Hirsch în baza de date scientometrică Scopus, indicele Hirsch în Google Academic, articol publicat în anul 2020 într-o revistă cu cel mai mare factor de impact (IF).

Astfel, au fost acordate 6 premii personalului universitar și alte 6 studenților-doctoranzi pentru indicele Hirsch în Scopus și în Google Academic. Totodată, au fost apreciați autorii articolelor publicate în anul 2020 în reviste cu cel mai mare factor de impact, în baza datelor extrase din rapoartele privind activitatea de cercetare în anul 2020 prezentate de către subdiviziunile universitare.

Rectorul Emil Ceban a menționat, în deschiderea Galei, că cercetarea este una din domeniile prioritare stabilite în Planul strategic de dezvoltare a Universității pentru următorii 10 ani. În acest context, anual sunt identificate diferite modalități de stimulare și motivare a personalului științific de a-și promova rezultatele științifice. Anul trecut am organizat concursul de publicații, anul curent – Impactul activității de cercetare reflectat prin indicele Hirsch și IF. Rezultatele concursurilor respective este o realizare personală, dar și instituțională. Aceste persoane duc faima instituției noastre peste hotare și, respectiv, Universitatea este apreciată prin acest rating. 

concurs de performanțăAcademicianul Stanislav Groppa, prorector pentru activitatea de cercetare, a făcut un bilanț al evenimentelor științifice ce s-au desfășurat în cadrul Zilelor Universității, accentuând că USMF „Nicolae Testemițanu” are un potențial științific înalt cu care trebuie să ne mândrim: „În Moldova cresc oameni, iar Universitatea educă personalități care s-au remarcat la nivel internațional, ocupă poziții importante și dirijează direcții științifice”. Conferința științifică anuală „Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță” s-a bucurat de apreciere din partea participanților, care au constatat, cu entuziasm și satisfacție, că ceea ce realizează USMF „Nicolae Testemițanu” fundamentează sistemul de sănătate, oferind încredere în viitor.

La lucrările conferinței au participat reprezentanți din 17 țări, printre care: Regatul Unit, Federația Rusă, SUA, Suedia, Nigeria, India, Cipru, Turcia, România, Israel, Ucraina, Germania, Iordania, Țările Baltice. „Am avut o geografie extinsă: 320 de moderatori, 220 de speakeri naționali și 4 internaționali, cca 3000 de participanți. Toate acestea au creat o atmosferă științifică de amploare, ce a permis să dezbatem cele mai interesante și actuale subiecte din toate domeniile medicinei”.

Masa rotundă Rețeaua medicală DiaMed.MD – instruire prin cercetare în era internaționalizării – noutatea programului științific din acest an, a contribuit la dezvoltarea colaborării cu absolvenții Universității, reprezentând în continuare o strategie importantă și o nișă de promovare a universității noastre. Sesiunile Conferinței științifice au adunat peste 100 mii de vizualizări din partea studenților, medicilor și colegilor de peste hotare.

În paralel cu aceste evenimente au avut loc și expoziții de publicații didactice, științifice, postere electronice și obiecte de proprietate intelectuală. Cele mai originale articole au fost publicate în Revista de științe ale sănătății din Moldova, Medicina Stomatologică și Revista Farmaceutică a Moldovei, iar rezumatele comunicărilor științifice vor fi incluse în culegerea Abstract Book. Conferința științifică anuală a fost creditată cu 25 de credite de educație medicală continuă de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

Adresăm felicitări cordiale laureaților concursului „Impactul activității de cercetare”, dorindu-le sănătate, noi forțe creatoare și rezultate remarcabile!

concurs de performanță
concurs de performanță
concurs de performanță
concurs de performanță
concurs de performanță
concurs de performanță
concurs de performanță
concurs de performanță
usmf
concurs de performanță
Impactul activității de cercetare
zilele universității
Scopus
Hirsch
Google Academic

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii