Perspective de colaborare între USMF „Nicolae Testemiţanu” și Universitatea Transilvania din Brașov
- vizualizări: 468
O delegație a Universității Transilvania din Brașov, România, s-a aflat într-o vizită de lucru la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, joi, 2 septembrie, în vederea comunicării și identificării direcțiilor comune de colaborare. Instituția română a fost reprezentată de Liliana Rogozea, prorector relații publice, Lorena Dima, profesor, Facultatea de Medicină, director departament, și Eleonora-Antoaneta Dinu, șef lucrări, Facultatea de Medicină, Disciplina nursing.
Întâlnirea, desfășurată în comun cu membri ai echipei administrative a USMF „Nicolae Testemiţanu”, a fost una constructivă, părțile convenind asupra aspectelor de cooperare în domeniul schimbului de experiență privind dezvoltarea programelor de studii, de manuale și transfer de bune practici în domeniul educației și cercetării medicale.
Liliana Rogozea, prorector relații publice, a solicitat suportul USMF „Nicolae Testemițanu” în vederea oferirii experienței acumulate în perioada acreditării instituției, precum și referitor la derularea programelor de studii Asistență medicală generală și Sănătate publică. „Cred că am putea gândi niște colaborări pe zona de asistență medicală generală pentru cadre didactice și studenți. Dorim să identificăm și alte sfere de interes comun. E mai ușor să construiești din experiența altora, pe o structură deja existentă și ne dorim să învățăm din experiența tuturor”, a opinat prorectorul român.
La rândul său, rectorul Emil Ceban și-a exprimat deschiderea de a împărtăși colegilor de la Brașov din experiența acumulată în vederea acreditării atât la nivel instituțional, cât și la nivel de programe de studiu. Totodată, rectorul a mulțumit pentru disponibilitatea colegilor români de a oferi transfer de bune practici universității noastre în crearea unui centru de îngrijiri paliative și dezvoltarea unei noi specialități – Kinetoterapie. „Credem că un specialist în kinetoterapie trebuie să posede cunoștințe ample în medicină pentru a putea să profeseze în domeniu”, a remarcat profesorul Emil Ceban.
În final, partea română a lansat invitația de a vizita Universitatea Transilvania din Brașov.
Totodată, în cadrul vizitei de lucru la universitatea noastră, oaspeții au vizitat Departamentul de Medicină Preventivă, disciplinele de Igienă, Epidemiologie, Microbiologie și imunologie.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii