absolvent

Prima promoție de absolvenți internaționali înmatriculați primăvara la USMF „Nicolae Testemițanu” au depus Jurământul Medicului

Publicat: 08.12.2023

absolventCei 35 de absolvenți internaționali care au fost înmatriculați la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova în primăvară anului 2018, la programul de studii Medicină, a depus Jurământul Medicului. Ceremonia s-a desfășurat în data de 7 decembrie 2023, în Sala Senatului. 

La manifestarea solemnă au participat membrii echipei administrative a Universității, decani, prodecani, șefi de catedre, profesori, studenți, părinți și prieteni.

absolventÎn numele Senatului și a întregii comunități universitare, rectorul Emil Ceban le-a mulțumit absolvenților pentru că au ales să-și facă studiile la universitatea noastră. „Dragi tineri colegi, de astăzi începeți un nouă etapă în cariera de medic, deveniți membri ai comunității medicale din țările de origine. Suntem convinși că veți practica profesia cu integritate, onestitate, compasiune și responsabilitate și veți fi ambasadorii USMF „Nicolae Testemițanu” în lume”, a menționat profesorul Ceban,  dorindu-le succese mari și realizări frumoase.

absolventDecanul Facultății de Medicină nr. 2, Mircea Bețiu, a îndemnat absolvenții să fie un exemplu de muncă și responsabilitate în comunitățile în care vor activa: „Păstrați atitudinea binevoitoare față de pacient, pentru toți cei care suferă și au nevoie de ajutorul vostru profesional. Păstrați mintea deschisă pentru inovație și progres, păstrați amintirile frumoase despre profesori și viața de student. Păstrați Moldova în inima voastră!”

Cu un mesaj de felicitare din partea Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova a venit Daniela Machidon, studentă în anul VI la Medicină: „Dragi colegi, majoritatea dintre voi simțiți emoțiile din anul I de studii, atunci când ați depus Jurământul Studentului. Acești 6 ani de studii au integrat evenimente diverse, pe care voi le-ați trăit într-un mod absolut spectaculos. În pofida unor greutăți, ați făcut față tuturor provocărilor și ați reușit! Meritați respect pentru munca voastră asiduă, efortul extraordinar și perseverența incredibilă. Vă doresc succese în cariera medicală, pentru că astăzi începe o nouă etapă în viața voastră. Acum puteți declara cu mândrie: „Sunt doctor!”

absolvent

În numele Promoției 2023, absolventa Fathima Farha, originară din India, a afirmat că sunt pregătiți pentru a începe următorul capitol din cariera medicală: „Suntem profund recunoscători profesorilor care ne-au ajutat să navigăm prin acest labirint al științelor medicale și ne-au sprijinit constant să ne îndeplinim visul. Încurajarea Dumneavoastră, lecțiile și sfaturile pe care ni le-ați oferit ne vor servi drept exemple în viață. Ne vom strădui să fim vindecători nu doar al organismului uman, dar și al minții și sufletului. Noi vom fi vocile pacienților noștri și vom pleda pentru starea de bine a acestora.”

Din numărul total de 35 de absolvenți, 23 de tineri sunt originari din Israel, 9 – din India și câte unul din Bulgaria, Norvegia și Malaysia.

Menționăm că începând cu anul 2018, admiterea cetățenilor străini la USMF „Nicolae Testemițanu” se organizează bianual: primăvara și toamna. Respectiv, studenții înmatriculați primăvara finalizează studiile universitare nu vara, ca de obicei, dar la finele anului calendaristic.

Album Foto

absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
absolvent
usmf
universitate
Jurământului medicului
studenți internaționali

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii