Realizarea Planului strategic de dezvoltare a Universității în anul 2021
- vizualizări: 296
Planul strategic de dezvoltare a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” pentru perioada 2021-2030 a fost realizat în anul precedent în proporție de 94%. Subdiviziunile universitare și-au stabilit indicatori atât cantitativi, cât și calitativi pentru a atinge obiectivele strategice stabilite. Despre aceasta a vorbit Olga Iurco, șefa Departamentului Audit Intern, în cadrul ședinței Senatului universitar din data de 24 februarie curent, care a prezentat raportul privind realizarea Programului de implementare a Planului strategic pentru anul 2021.
Astfel, anul trecut, la cele 57 de obiective specifice în cadrul a nouă domenii strategice, au fost stabiliți 243 de indicatori de performanță, ce au înregistrat următorul grad de realizare: Activitatea didactică educațională – 99%; Cercetarea, inovarea și transferul tehnologic – 95%; Activitatea clinică – 90%; Internaționalizarea – 93%; Studenții și responsabilitatea socială – 89%; Resurse umane – 89%; Managementul resurselor financiare – 100%; Informatizarea – 100%; Comunicarea, promovarea și vizibilitatea instituțională – 98%. Potrivit Olgăi Iurco, datele prezentate pentru anul 2021 au servit ca bază pentru planificarea activităților în anul 2022.
Totodată, a fost prezentat Programul de implementare al Planului strategic pentru anul curent, ce include 64 de obiective specifice și 254 de indicatori de performanță. Datele raportate de subdiviziunile universitare au evidențiat necesitatea de a efectua unele ajustări precum: modificarea a cinci indicatori specifici, transferarea perioadei de realizare pentru alți 29 de indicatori specifici și excluderea indicatorului 6.3 subsite-ul Cercetare, evaluat și actualizat sistematic.
Printre obiectivele strategice ce urmează a fi realizate în 2022 se numără: acreditarea programelor de studii de licență, utilizarea programelor virtuale noi în cadrul disciplinelor, încheierea acordurilor noi de colaborare, identificarea unor noi baze clinice, participarea cadrelor științifico-didactice la elaborarea protocoalelor clinice naționale/internaționale, atragerea noilor proiecte de cercetare, organizarea Congresului internațional MedEspera pentru studenți și tineri medici, dezvoltarea și implementarea sistemelor de eficiență energetică, precum și organizarea diverselor activități în parteneriat cu mass-media (emisiuni radio, TV, interviuri etc.).
Planul strategic de dezvoltare a Universității în perioada 2021-2030 prevede o evoluție continuă a tuturor formelor principale de activitate universitară – instruirea, cercetarea, formarea profesională continuă, recalificarea profesională și asistența medicală specializată, cu alinierea acestora la standardele naționale și internaționale pe domeniul Sănătate. În acest context, rectorul Emil Ceban a accentuat că obiectivele menționate sunt primordiale pentru dezvoltarea instituției noastre, iar pentru ca acestea să fie atinse este necesară implicarea tuturor membrilor comunității universitare.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii