certificat ISO

Sistemul universitar de management al calității – certificat conform standardului ISO 9001:2015

Publicat: 17.11.2022

certificatUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova deține un sistem de management al calității (SMC) certificat conform standardului ISO 9001:2015 de organismul de certificare „CERTIND”. Acest fapt este reconfirmat prin certificatul acordat universității noastre de către organismul de certificare din București, România, în data de 1 noiembrie 2022, valabil până în noiembrie 2023. Documentul atestă funcționalitatea SMC în domeniul învățământului superior medical și farmaceutic, formării continue a medicilor și farmaciștilor și activității de cercetare științifică universitară.

În anul curent, evaluarea externă a fost realizată de către auditorul Vlad Gheorghiță, expert al companiei „CERTIND”, în data de 20 și 21 octombrie. Astfel, pe parcursul celor două zile ale misiunii de audit extern, expertul a efectuat vizite la câteva subdiviziuni universitare, a desfășurat interviuri, a observat procesele și activitățile realizate, precum și a analizat informaţii documentate. 

La finele misiunii de audit extern, în cadrul întrevederii cu rectorul Emil Ceban și membri ai echipei administrative a USMF „Nicolae Testemițanu”, evaluatorul român a accentuat că Sistemul Universitar de Management al Calității este funcțional și viabil, iar standardul de calitate aplicat este unul foarte înalt, fapt ce solicită mult efort și profesionalism în menținerea lui. 

„Aveți un sistem de management al calității matur și, din experiența personală acumulată, am constatat că universitățile care au tradiții au și un management sănătos, o cultură a managementului bine implementată în cadrul instituției, ceea ce se întâlnește și la Dumneavoastră. Sistemul Informațional de Management Universitar este mereu upgradat. Întreg corpul profesional și echipa responsabilă de calitate sunt exigenți și denotă o pregătire la un nivel superior comparativ cu alte universități și centre de profil. Într-o țară micuță, sunteți o universitate foarte mare”, a afirmat expertul.

Rectorul a menționat că echipa administrativă acordă o atenție majoră recomandărilor auditorilor externi și, după fiecare misiune de audit, ajustează procesele și asigură continuitatea îndeplinirii tuturor cerinţelor standardului de calitate cu scopul îmbunătățirii continue. „Echipa noastră este foarte bună și puternică, este cea care insistă, verifică și impune modificările recomandate și menținerea sistemului de management al calității”, a punctat profesorul Ceban. Rectorul a subliniat că echipa de auditori interni este cea care urmărește sistematic implementarea recomandărilor și grație acestui fapt a fost stabilit un nivel înalt de calitate.

certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
certificat ISO
usmf
universitate
standard ISO 9001:2015
Compania de certificare „Certind”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii