Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy of the Republic of Moldova

USMF „Nicolae Testemițanu” a avansat cu 100 de poziții în clasamentul „The Three University Missions”

Publicat: 08.09.2021

clasament The Three University MissionsUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a urcat 100 de poziții în clasamentul internațional The Three University Missions (MosIUR) 2021, ediția a V-a. Astfel, universitatea noastră se situează pe locul 1001-1100, fiind unica instituție de învățământ din țară prezentă în acest rating. 

În ediția curentă a topului, numărul universităților a crescut de la 1500 la 1650, comparativ cu cea de anul trecut. 

Clasamentul evaluează, în baza a 16 indicatori, calitatea educației (45%), activitatea științifică (25%) și, pentru prima dată în compilarea clasamentelor academice globale, se apreciază contribuția universităților în societate (30%). Măsurând impactul instituției asupra societății, ultimul criteriu de evaluare face ca MosIUR să devină unul dintre cele mai reprezentative clasamente academice, fiind calificat drept o abordare inovatoare. Ca rezultat, cele mai bune 1650 de universități din 97 de țări au fost selectate dintr-o listă de peste 2000 de instituții de învățământ superior din 119 state.

The Three University Missions, realizat de Universitatea Internațională din Moscova, este primul clasament universitar internațional ce răspunde schimbărilor survenite în educația globală ca urmare a declanșării pandemiei COVID-19.

The Three University Missions
The Three University Missions
The Three University Missions
The Three University Missions
usmf
The Three University Missions
clasament internațional
educație
cercetare
universitate și societate
covid19
calitate
Wikipedia

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii