teaching activity online

USMF „Nicolae Testemițanu” va desfășura activitatea didactică în regim on-line, în perioada 24 ianuarie–20 februarie

Publicat: 24.01.2022

 

învățământ onlineProcesul educațional la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” va fi realizat de la distanță începând de astăzi, 24 ianuarie 2022. Aceasta prevede Ordinul rectorului nr. 15-A din 21 ianuarie 2022, emis în temeiul Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 1 din 13.01.2022 și Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 2 din 20.01.2022, Circularei Ministerului Educației și Cercetării nr. 04/1-09/184 din 18.01.2022 și Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activităților instituțiilor publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19. 

Astfel, prelegerile, seminarele, lucrările practice și de laborator, consultațiile și recuperările se vor desfășura în regim on-line la toate programele și anii de studii. Excepție fac studenții din anul VI - programul de studii Medicină, grupele M1601-M1621; anul V - programul de studii Farmacie; anii IV-V – programul de studii Stomatologie și anii III-IV – programul de studii Asistență medicală generală, care vor continua instruirea în format mixt. 

În același timp, activitatea clinică se va desfășura în regim obișnuit, în conformitate cu orarele și programele de studii. 

În contextul dat, rectorul Emil Ceban a menționat că ,,siguranța cadrelor didactice, a studenților și angajaților reprezintă o prioritate pentru întreaga comunitate universitară. În acest sens, avem un scenariu bine structurat de care ne vom conduce, astfel încât procesul educațional să fie realizat la nivel înalt, asigurând respectarea cu strictețe a hotărârilor CNESP”.

De asemenea, documentul prevede că evenimentele științifice – conferințele, simpozioanele și congresele – vor fi organizate strict în regim on-line. 

Totodată, accesul în sălile de sport ale Complexului Sportiv Universitar din regiunea Mălina Mică va fi limitat și permis doar în baza Certificatului COVID-19. 

Decizia a fost luată de CNESP în contextul agravării situației epidemiologice din țară și creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirusul de tip nou în rândul copiilor, elevilor și tinerilor. 

În prezent la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” își fac studiile 5711 tineri, dintre care 1856 sunt cetățeni străini.

învățământ online
usmf
online
studii
Procesul educațional
învățământ la distanță
hotărâre
ordin
Comisia Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii