Campanie sinistrați Turcia

USMF „Nicolae Testemițanu” vine în ajutor sinistraților din Turcia

Publicat: 16.02.2023

 

 Campanie sinistrați TurciaUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează o campanie de sprijin a sinistraților din Turcia.

Astăzi reprezentanții administrației Universității au mers la Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova, care a lansat un apel de colectare a ajutoarelor, unde au făcut o donație de bunuri materiale (plăpumi, pături, perne, ciorapi și produse alimentare neperisabile), în valoare de 50 de mii de lei. La această acțiune și-au adus contribuția Comitetul sindical al angajaților USMF „Nicolae Testemițanu” și Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova.

Rectorul Emil Ceban a transmis, în numele comunității universitare, un mesaj de condoleanțe și compasiune poporului turc în legătură cu dezastrul natural ce a luat viețile a zeci de mii de oameni și a traumatizat fizic și moral câteva milioane de cetățeni, provocând multă durere și daune colosale. 

Potrivit rectorului, pentru ajutorarea oamenilor suferinzi din Turcia a fost deschis și un cont bancar pentru donații, pe care salariații, studenți, doctoranzi, medici rezidenți, dar și alți doritori vor putea efectua transferuri în lei moldovenești. Totodată, în semn de solidaritate, la propunerea Consiliului de administrație al USMF „Nicolae Testemițanu”, angajații vor dona benevol salariul mediu pentru o zi de muncă pentru a oferi un suport material victimelor. La finalul campaniei mijloacele financiare acumulate vor fi transferate Ambasadei Turciei în țara noastră.

În acest context, Ambasada Republicii Turcia a îndemnat doritorii să ajute sinistrații, transmițând direct la misiunea diplomatică obiectele necesare precum: corturi de iarnă, saltele (pentru cort), plăpumi, pături, saci de dormit, termosuri, încălzitoare/reșouri; și scutece pentru copii; produse de igienă personală și de curățenie. Este important ca produsele să fie noi. Acestea vor fi ambalate în mod ordonat, în cutii însoțite de lista conținutului acestora. 

Ca urmare a cutremurelor devastatoare din 6 și 7 februarie au fost afectate 10 provincii din Turcia, la data de azi fiind înregistrate peste 41 de mii decese, circa 600 de copii au rămas orfani, iar milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Și situația din Siria, măcinată de 12 ani de război civil, este deosebit de îngrijorătoare. Infrastructura a fost distrusă și se estimează că peste cinci milioane de oameni au rămas fără acoperiș de-asupra capului, îndurând frig și foame. Problema majoră rămâne a fi insuficiența punctelor de trecere a frontierei din Turcia spre nord-vestul Siriei pentru a permite intrarea ajutoarelor umanitare.

 

Datele bancare pentru transfer în MDL:

IP Universitatea de Stat de Medicină 

și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

BC Moldova Agroindbank SA

Sucursala Chișinău Centru

SWIFT: AGRNMD2X723

IBAN: MD44AG000000022514142110

IDNO (cod fiscal): 1007600000794

Valuta contului: lei moldovenești (MDL)

 Campanie sinistrați Turcia
Ambasada Turciei în Republica Moldova
Ambasada Turciei în Republica Moldova
Ambasada Turciei în Republica Moldova
donatie Turcia
 Campanie sinistrați Turcia
Ambasada Turciei în Republica Moldova
Ambasada Turciei în Republica Moldova
Ambasada Turciei în Republica Moldova
donatie Turcia
usmf
asrm
Comitetul sindical
campanie
Turcia
Ambasada Turciei în Republica Moldova
donaţie
sinistrați
Siria

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii