Ziua Mondială a Sănătății Digestive - marcată de specialiștii gastroenterologi

Publicat: 02.06.2020

conferințăDisciplina de gastroenterologie din cadrul Departamentului Medicină Internă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în parteneriat cu Asociația pentru Studiul Ficatului din Republica Moldova și o companie farmaceutică, au marcat Ziua Mondială a Sănătății Digestive printr-o conferință științifică on-line. Microbiomul intestinal a fost tema abordată de participanți la sugestia Organizației Mondiale de Gastroenterologie (OMG) pentru ediția din acest an.

În deschiderea evenimentului, profesorul Eugen Tcaciuc, șeful Disciplinei de gastroenterologie a menționat că subiectul este extrem de important pentru specialiștii din domeniu și încă neelucidat complet. „Anual, Organizația Mondială de Gastroenterologie se focusează asupra unei boli sau a unei tulburări digestive particulare, pentru a crește gradul de conștientizare generală a populației cu privire la prevalența, diagnosticul și tratamentul bolii respective”, a explicat președintele Asociației. 

În cadrul webinarului, invitații au abordat mai multe subiecte stringente din domeniul gastroenterologiei, printre care și manifestările digestive ale noului tip de coronavirus, impactul acestei infecții asupra bolilor digestive existente, dar și ciroza hepatică - maladie severă și cu pronostic nefavorabil asupra vieții bolnavilor, problemă medico-socială deosebit de actuală și pentru Republica Moldova. 

conferință

Invitatul special al conferinței a fost profesorul Maria Ardatskaia, dr. hab. șt. med., Instituția Federală de Stat de Educație Medicală Continuă „Academia Medicală Centrală de Stat” din Moscova, Federația Rusă, care a vorbit despre practica administrării Polysorbului în gastroenterologie.

Ziua Mondială a Sănătății Digestive (World Digestive Health Day - WDHD) este marcată anual în data de 29 mai și a fost organizată pentru prima dată în anul 2005, cu scopul sensibilizării populației cu privire la prevenirea și tratamentul afecțiunilor digestive comune. Pe parcursul anilor, această zi a fost dedicată problemelor digestive, precum și nutriției și sănătății, infecției Helicobacter pylori, hepatitelor virale, bolilor inflamatorii intestinale, infecțiilor intestinale sau cancerului hepatic. 

eugen tcaciuc
CONFERINȚĂ ON-LINE
CONFERINȚĂ ON-LINE
CONFERINȚĂ ON-LINE
CONFERINȚĂ ON-LINE
eugen tcaciuc
CONFERINȚĂ ON-LINE
CONFERINȚĂ ON-LINE
CONFERINȚĂ ON-LINE
CONFERINȚĂ ON-LINE
USMF
Ziua Mondială a Sănătăţii Digestive
specialiști gastroenterologi
gastoenterologie
afecțiuni digestive
sănătatea digestivă
Microbiomul intestinal
webinar
conferință online

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

URMĂRIȚI-NE

Comentarii