Promovarea modului de viață sănătos la Moș Cardio

Publicat: 15.12.2016

DSC_9216Mediciniștii au fost întotdeauna foarte inspirați în promovarea modului de viață sănătos, iar pentru că spiritul sărbătorilor se face tot mai simțit - Moș Cardio le-a oferit oportunitatea de a-și etala creativitatea în cel mai original mod. Evenimentul, care a devenit o frumoasă tradiție la Disciplina de cardiologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, vine să ne reamintească cât este de important să trăim echilibrat.

Prin versuri, colinzi, urături, postere, scenete și pomi confecționați din fructe - studenții au încercat să transmită acest mesaj publicului larg și să impresioneze membrii juriului, format din cadre profesoral-didactice. Nu a contat că sunt la sfârșit de an și se află în prag de sesiune, ei și-au îndeplinit misiunea cu multă conștiinciozitate.    

 

DSC_9242Profesorul universitar Livi Grib a venit cu laude în adresa participanților, care au reușit să transmită multă dispoziție și energie prin prestația lor. Într-un final, studenții s-au ales cu daruri din partea partenerilor.

Conferențiarul universitar Snejana Vetrilă, unul dintre organizatori, a menționat că Moș Cardio vine să motiveze studenții să participe cât mai activ în promovarea modului de viață sănătos, astfel încât informația să ajungă în atenția populației, în special cea despre sănătatea inimii.

Dacă anul trecut se considera că prevenția cardiovasculară ar putea să reducă mortalitatea prin boli cardiovasculare cu 50%, anul acesta s-a constatat că aceasta ar putea fi redusă până la 80% prin prevenția bolilor cardiovasculare și, în mod deosebit, prin promovarea modului sănătos de viață.

Menționăm că Moș Cardio a fost organizat în premieră acum un an, sub forma unei expoziții inovative, și s-a bucurat de un real succes în rândul mediciniștilor.

 

 [nggallery id=459]

Promovarea modului de viață sănătos la Moș Cardio

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii