Informatii utile Header image

Informatii Utile

Concursul proiectelor de inovare şi transfer tehnologic, anul 2018

Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei prelungește perioada de desfăşurare a concursului proiectelor de inovare şi transfer tehnologic pentru anul 2018. Acest concurs are drept scop dezvoltarea unei economii bazate pe inovaţii şi transfer de tehnologii noi, prin stimularea şi dezvoltarea IMM-lor inovaţionale.

A fost aprobat Regulamentul cu privire la prevenirea plagiatului academic

În data de 25 martie 2015, la ședința Senatului a fost aprobat Regulamentul cu privire la prevenirea plagiatului academic în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Regulamentul este elaborat pentru asigurarea protecţiei proprietății intelectuale, respectarea dreptului de autor, protejarea lucrărilor literare și a celor ştiinţifice,  a rezultatelor cercetării ştiinţifice şi inovării. Totodată, sunt explicate tipurile de plagiat și cum este utilizat programul antiplagiat la Universitate.

INFOINVENT 2015

În perioada 25-28 noiembrie 2015 se va desfășura ce-a de-a XIV-a ediție a Expoziției internaționale specializate „INFOINVENT”. Evenimentul este organizat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) în cooperare cu Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) și va fi găzduit de Centrul Internațional de Expoziții „MOLDEXPO”.