hakathon I etapă

HealthTech Hackathon a identificat primii trei învingători

Publicat: 02.07.2021

hacathonTrei echipe de tineri entuziaști în medicină și tehnologie preocupați de Life Science au ieșit câștigătoare în prima etapă a celui mai mare HealthTech Hackathon din Republica Moldova. Activitatea s-a desfășurat în perioada 25-27 iunie 2021, în regim on-line și a fost organizat, în premieră, de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu TEKWILL Startup Moldova, FRESHBLOOD HUB din România, cu susținerea USAID și Guvernul Suediei.

La HealthTech Hackathon au participat peste 80 de persoane din domeniul medicinei și cel al tehnologiilor informaționale, care au format 10 echipe (Fastboss, MyID, OMG!WellBeing!, HeroDoc, Pharmec, IntoAction, Medplatform, TelemedPrevetion, CorlabTech, KeepMyChildSafe), ce au înaintat proiecte de soluționare digitală în sistemul medical.

 Echipele au fost asistate de experți-mentori din mediul academic și privat, ghidându-le și oferindu-le consultanță în procesul de elaborare a proiectelor. 

Soluțiile digitale propuse întrunesc mai multe criterii de evaluare precum: problemă și impact, execuție și design, originalitate, fezabilitate și business model. La sfârșitul celor 3 zile de activitate, echipele și-au prezentat prototipurile și au fost apreciați, de la distanță, de un juriu mixt, constituit din specialiști din diferite domenii de activitate conexe. 

Academicianul Stanislav Groppa, prorector pentru activitate de cercetare la  Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a menționat, la finele evenimentului, că activitatea a fost  una „excepțională, unde cele 10 echipe s-au prezentat cu implicare majoră, în exclusivitate, oferind soluții importante cu strategii bine punctate pentru digitalizarea sistemului de sănătate. Am încercat să le oferim anumite sfaturi și direcții de orientare prin implicarea mentorilor – specialiști și experți de valoare în medicină. Felicităm echipele învingătoare și, în același timp, îi încurajăm pe toți să nu renunțe la ideile lor, pentru că există numeroase oportunități de finanțare. Într-un final toată lumea are de câștigat în acest Hackathon”, a subliniat prorectorul Groppa.

Astfel, printre echipele finaliste sunt:

Locul I – CorlabTech care a propus o aplicație digitală, ce ar permite investigarea și evaluarea bolii Parkinson.

Locul 2 – KeepMyChildSafe a înaintat proiectarea unei aplicații digitale, ce ar permite monitorizarea stării de sănătate a copiilor sub 5 ani, cu diferiți indicatori de alertă.

Locul 3 – HeroDoc a propus o aplicație digitală, care permite programarea on-line la medic.

Echipele învingătoare vor beneficia de 3 luni de instruire accelerată pentru îmbunătățirea soluțiilor propuse la prima etapă a Hackathon-ului, oferită de partenerii internaționali din România, iar la finalul acestei perioade unul dintre ei va lua premiul mare de 5000 Euro.

HealthTech Hackathon a fost organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu TEKWILL Startup Moldova, FRESHBLOOD HUB din România, cu susținerea USAID și Guvernul Suediei, în cadrul proiectului Tekwill. 

Pentru mai multe detalii accesați: https://healthtechmoldova.digital/

 

Foto credit: Startup Moldova

hakathon I etapă
usmf
HealthTech Hackathon
TEKWILL Startup Moldova

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii