Erasmus +

Oportunități pentru cadrele științifico-didactice oferite în cadrul Programului Erasmus+

Publicat: 27.11.2023

Erasmus+O sesiune de informare privind oportunitățile Programului Erasmus+ a fost desfășurată la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” pentru cadrele științifico-didactice, în data de 23 noiembrie curent. Evenimentul a fost  organizat de echipa Departamentului Relații Externe și Integrare Europeană în parteneriat cu Oficiul Erasmus+ în Republica Moldova. 

Discuțiile s-au axat preponderent pe subiectele: mobilitatea internațională de credite; consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior; acțiunile Jean Monnet (suport pentru predarea, învățarea, cercetarea și dezbaterile cu privire la diverse aspecte legate de Uniunea Europeană) ș.a.

Reprezentanții echipei Oficiului Național Erasmus+ - Claudia Melinte, coordonator național, și Cristina Gherman, administrator - și-au exprimat disponibilitatea de a oferi susținere și consultanță în baza experienței proprii pentru a continua dezvoltarea proiectelor internaționale. Claudia Melinte a relatat despre condiţiile de înregistrare și rata de succes a proiectelor, selectarea universităților partenere, stabilirea unui subiect concret atunci când vrei să dezvolți un proiect, completarea dosarului ş.a. Totodată, experta a accentuat necesitatea evidenţierii problemelor şi a bunelor practici existente în vederea îmbunătăţirii competenţelor de scriere şi de aplicare a propunerilor de proiecte Erasmus+. 

În acest context, cadrele didactice au fost îndemnate să vină cu propuneri directe către universităţile partenere pentru a multiplica numărul de mobilităţi, deoarece în anul curent bugetul prevăzut în acest scop este mai mare, astfel numărul de mobilităţi va spori. „Formula, concepţia şi percepţia unui program de studii în fiecare instituţie de învăţământ sunt diferite, totuşi Programul Erasmus+ oferă universităţilor un instrument unic de mobilitate internațională a creditului”, a spus coordonatorul național, specificând că recunoaşterea creditelor este acel exerciţiu ce permite uniformizarea şi compararea curriculumurilor universitare şi a programelor de învăţământ pentru studenţii aflaţi în mobilitate.

Menţionăm că Oficiul Național Erasmus+ urmează să desfășoare o sesiune de informare și pentru mediciniști, în scopul prezentării oportunităților pentru tinerii din Republica Moldova și promovării internaționalizării studiilor, mobilităților și schimbului de experiență pentru studenți și cadre didactice.

Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
Erasmus +
usmf
universitate
Erasmus+
Oficiul Naţional Erasmus+

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii