Doctor Honoris Causa

Rectorul Emil Ceban – Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București

Publicat: 06.10.2022

 

DHCRectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, profesorul Emil Ceban, a fost apreciat cu titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București – cea mai veche și mare instituție de învățământ superior de profil medical din spațiul românesc. Ceremonia a avut loc luni, 3 octombrie 2022, în Sala de consiliu a Universității.

Festivitatea a fost moderată de președintele Senatului universitar, Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, care și-a exprimat sentimentul de înaltă apreciere și onoare pentru ocazia de a se adresa unei personalități remarcabile – Emil Ceban, rector și prieten al UMF „Carol Davila” din București.

În Laudatio, prezentat de rectorul UMF „Carol Davila”, Prof. Dr. Viorel Jinga, a fost subliniată dimensiunea personalității deosebite a profesorului Emil Ceban, care s-a evidențiat pe parcursul carierei sale prin profesionalism, dăruire de sine, responsabilitate și contribuție substanțială în domeniul medical, fapt pentru care „în semn de recunoștință și mulțumire pentru tot ceea ce reprezintă urologul, profesorul cercetătorul și omul Emil Ceban propunem conferirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București”.

Vădit emoționat, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban, a declarat: „Sunt nespus de onorat de înalta apreciere, acordată modestei mele persoane de către cea mai valoroasă și de prestigiu comunitate universitară medicală din România. Permiteți-mi să cred, că prin această aleasă distincție ați apreciat întreaga comunitate academică a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, pe care am onoarea să o reprezint și în numele căreia Vă mulțumesc mult”.

Rectorul Ceban a apreciat înalt relațiile de colaborare între universitatea noastră și UMF „Carol Davila” – o cooperare profesională deschisă între parteneri, colegi și prieteni, care au aceeași misiune și obiective de dezvoltare durabilă. „Sunt ferm convins că relațiile de prietenie și conlucrarea între instituțiile noastre vor cunoaște pe viitor o continuă ascensiune, care vor permite Universității de la Chișinău să se ridice la nivel european, pentru ca împreună să sporim patrimoniul și prestigiul breslei noastre, în interesul generațiilor prezente și viitoare”, a subliniat profesorul Emil Ceban.

La ședința solemnă au participat: E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Victor Chirilă; Președintele Comisiei pentru sănătate în Senatul României, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, foștii rectori ai UMF „Carol Davila” –  Prof. Dr. Florian Popa; Prof. Dr. Ioanel Sinescu, membru titular al Academiei Române,  directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic „Fundeni” şi preşedinte al Asociaţiei Române de Urologie; Prof. Dr. Petrișor Geavlete, membru titular al Academiei de Științe Medicale, șeful Clinicii de Urologie la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București; Prof. Dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, membrii Senatului universitar. Rectorul Emil Ceban a fost felicitat de către Ministrul Sănătății al României, Prof. Dr. Alexandru Rafila.

În numele comunității universitare, îi adresăm dlui rector Emil Ceban sincere felicitări cu prilejul conferirii acestui înalt titlu. Îi dorim multă sănătate, putere și perseverență, noi proiecte  și realizări remarcabile.

DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
DHC
usmf
doctor honoris causa
UMF „Carol Davida”
Emil Ceban-DHC

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii